Ondernemend

Welke bedrijfsautoverzekering heb jij nodig?

Wie een auto heeft, moet deze laten verzekeren. Een verzekering zorgt ervoor dat wanneer je een ongeluk veroorzaakt, je de tegenpartij schadeloos kunt stellen. Belangrijker nog voor jou, is dat een verzekering ervoor zorgt dat jij niet fors in de schulden komt te zitten omdat je de schade moet betalen van iemand anders. Ook voor ondernemers geldt dat zij een verzekering moeten afsluiten voor hun wagen. Welke optie is het beste voor jouw auto? Wij helpen je om een goede keus te maken en wij laten je zien waar je moet zijn om deze verzekering vandaag nog af te sluiten. Je zult zien dat je met een paar klikken op je muis een goede autoverzekering kunt afsluiten.

Drie mogelijkheden

De autoverzekering is verplicht, maar er valt zeker wat te kiezen. Dat heeft te maken met de leeftijd van je wagen. De regel is doorgaans: hoe ouder je auto is, hoe minder uitgebreid je deze hoeft te laten verzekeren. Heb je dus een nieuwe auto, dat wil zeggen een wagen van maximaal zes jaar oud, dan kun je deze allrisk laten verzekeren. Dit is het enige pakket dat ook schade aan jouw eigen auto vergoedt wanneer jij zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Heb je een wagen van tussen de zes en negen jaar oud? Dan is de WA+ Beperkt Casco een goede optie. Met dit pakket wordt weliswaar geen schade aan jouw wagen hersteld wanneer jij zelf een ongeluk veroorzaakt hebt, maar je bent wel gedekt wanneer je het slachtoffer bent geworden van een auto-inbraak, of wanneer je schade hebt opgelopen door een aanrijding met een loslopend dier. De derde optie is geschikt voor wagens van negen jaar of ouder. Deze WA-verzekering zorgt er voornamelijk voor dat de tegenpartij schadeloos gesteld kan worden wanneer jij deze schade hebt berokkend. Weet je de leeftijd van je wagen niet? Dan kun je op de site van jouw verzekeringsmaatschappij aan de hand van je kenteken de leeftijd van je voertuig achterhalen.

Heb je meer nodig?

Een bestelautoverzekering zzp Univé afsluiten, kan heel eenvoudig gedaan worden via de site van deze verzekeringsmaatschappij. Hier kun je eenvoudig je bedrijfsautoverzekering online afsluiten. Wanneer je een van de drie basisverzekeringen gekozen hebt, kun je vervolgens kijken naar welke aanvullingen je zou willen nemen. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor pechhulp. Met dit pakket kun je altijd een monteur inschakelen wanneer je merkt dat je auto mankementen vertoont, dat kan zowel onderweg alsook thuis. Zo weet je zeker dat je auto snel weer in goede staat de weg op kan.

Profiteer van je no-claimkorting

Wist je dat je je premie kunt verlagen door verantwoordelijk te rijden? Een autoverzekering komt vrijwel altijd met een no-claimkorting. Dit houdt in dat hoe langer je geen gebruikmaakt van je verzekering, hoe minder kosten je hoeft te maken voor je verzekering. Dat geld is mooi meegenomen voor ondernemers. Kijk even op de site van je verzekeringsmaatschappij om te zien hoeveel voordeel jij kunt pakken.