Ondernemend

Wedden op voetbal

Online weddenschappen plaatsen op sportmanifestaties is nu ook legaal in Nederland. Met het WK in Qatar in aantocht zullen heel wat Nederlandse sportliefhebbers hun kans willen wagen om hun doorzicht en geluk uit te proberen bij een online bookmaker. Zeker nu de Oranje Leeuwen tonen dat ze er zin in hebben en er klaar voor zijn.

In deze bespreking doorlopen we samen hoe je zo een online weddenschap op het voetbal kunt plaatsen en waar je ervoor terecht kunt.

Gokken op voetbal in Nederland
Voor je een weddenschap kunt plaatsen zul je eerst een account bij een online bookmaker moeten aanmaken. Er zijn ondertussen heel wat legale sites in ons land. Op deze pagina worden de beste bookmakers aan je voorgesteld en geven ze je ook meteen informatie over bonus die deze gokaanbieders voor jou als nieuwe gokker voorzien hebben.

Een account aanmaken is eventjes werk voor je kunt starten. Het is geen ingewikkelde materie, je moet er gewoon eventjes bijblijven en na een tiental minuten zul je de eerste weddenschap kunnen plaatsen. Geef je persoonlijke gegevens op zoals gevraagd. Hou je ID en bankpas bij de hand om je identiteit te verifiëren en het zal van een leien dakje lopen.

Nadat je met je nieuwe gegevens hebt ingelogd, je eerste storting uitvoerde en je welkomstbonus claimde, ben je nu klaar om aan het echte werk te beginnen. De startpagina van onze Nederlandse bookmakers is meestal voor een groot deel rond voetbal opgesteld. Niet verwonderlijk als je weet dat dit niet enkel in eigen land maar ook wereldwijd de meest populaire sport is.

Zie je het voetbal toch niet meteen, dan kun je in het keuzemenu, dat zich over het algemeen aan de linkerkant bevindt, de sport uit de lijst met mogelijkheden kiezen.

Ga op zoek naar de wedstrijd waarop je wilt gokken. Heb je die gevonden zijn er over het algemeen een aantal verschillende opties waaruit je kunt kiezen op wat je tijdens die wedstrijd wil wedden. Naast iedere mogelijkheid zal je een cijfer kunnen zien staan. Dat is wat men de notering of de ‘odds’ noemt. Het verklaart de winstkansen die de bookmaker voor ieder van de partijen voorspelt.

Het meest eenvoudige is voorspellen wie de wedstrijd uiteindelijk zal winnen. Maar er zijn een schijnbaar oneindige reeks met mogelijkheden. Wie wint de eerste helft, wie scoort het meeste, wat zijn de persoonlijke prestaties van spelers, welk team krijgt strafkaarten enz.

Bepaal het bedrag dat je op de wedstrijd wil inzetten en wacht het resultaat af. Bij winst zal de bookmaker die automatisch op je account bijschrijven.

Er bestaat ook zoiets als handicaps bij het wedden op voetbal, maar daarover later meer.