Ondernemend

‘We staan garant voor de allerbeste oog- en hoorzorg’

Garant Opticien Audicien staat al tijdenlang in het teken van nieuws en vernieuwing. En ook ditmaal heeft eigenaar Nico van Marle een aaneenschakeling van heuglijke mededelingen. “Laten we beginnen met de mooie uitbreiding van ons team: we hebben onlangs Lyke mogen begroeten als contactlensspecialiste en Marijke als audiologiespecialiste. Zowel op het gebied van zien als van horen hebben we daarmee een prachtige stap voorwaarts gezet. We blijven vol inzetten op de allerbeste oog- en hoorzorg en hebben daarvoor alle kennis en deskundigheid in huis.”

Een belangrijke troef van Garant op het oogzorgvlak is de digitale meetapparatuur voor een AVA-oogmeting. “Met de AVA-apparatuur kunnen wij het verschil tussen uw oude en nieuwe sterkte simuleren in een levensechte kijkervaring. Deze apparatuur meet uw ogen tot op een honderdste nauwkeurig! Dit is bovendien meteen een voorproefje op uw nieuwe bril, waarbij u meteen het verschil zult zien.” Garant heeft daarnaast ook de nieuwe collectie Varilux multifocale brillenglazen binnen. “U heeft hiermee een comfortabel en helder zicht, waardoor u dichtbij, veraf en alle afstanden daar tussenin scherp ziet.”

En ook op het gebied van hoorzorg zijn de ontwikkelingen nauwelijks bij te benen. Het hoortoestel van pakweg tien jaar geleden is niet meer te vergelijken met dat van nu, zegt Van Marle. “Ze zijn tegenwoordig echt van sublieme kwaliteit, enorm fijnmazig. Ze versterken optimaal en filteren niet meer de omgevingsgeluiden weg, zoals vroeger. De gebruiker kan nu weer goed horen in een normale situatie en zich bewust zijn van wat er om hem of haar heen gebeurt. Daarnaast, en dat is heel belangrijk, kan de nieuwste collectie hoortoestellen helpen tinnitus – het beruchte oorsuizen – te verminderen.”

Het te dragen hoortoestel, overigens nauwelijks tot niet meer zichtbaar voor de buitenwereld, kan bovendien nog worden ondersteund door een tafelmicrofoon. Deze zogenoemde sound assist kan in talloze situaties helpen, bijvoorbeeld voor het goed kunnen luisteren tijdens vergaderingen of groepsgesprekken. Ook zorgt het apparaat ervoor dat de een-op-een-gesprekken helderder klinken.

Tot slot wijst Van Marle nog met klem op het immer toenemende zichtprobleem bij kinderen: myopie. “Onder andere door veelvuldig schermgebruik ligt bijziendheid gevaarlijk op de loer. Om de groei van de minsterkte bij kinderen te remmen, hebben we speciale brillenglazen en contactlenzen in huis. Indien je er op tijd bij bent, kun je een tot vijftig procent beter resultaat behalen. Kinderen spelen en kunnen zo gauw hun brilmontuur breken. Daarom bieden wij een aantrekkelijk Kidsplan aan. Hiermee zijn ook hoogwaardige glazen financieel bereikbaar voor de ouders. Kom eens langs in onze winkel om u hierover te laten informeren. En twijfelt u over het zicht van uw kind? Maakt u dan snel met ons een afspraak voor een oogmeting. Voorkomen blijft immers altijd beter dan genezen.”

Garant Opticien Audicien

Operaplein 11
7323 EL Apeldoorn
T 055-3662858
E welkom@garant-optiek.nl
I www.garant-optiek.nl