Ondernemend

Wat meer sfeer in je slaapkamer: zo doe je dat!

Een fijne sfeer maakt je huis tot een thuis. Maar vaak wordt de slaapkamer vergeten, die schiet erbij in. Terwijl een sfeervolle slaapkamer juist zo belangrijk is. Het beïnvloedt je nachtrust en zorgt er dus voor dat je beter in slaap komt en blijft. We hebben daarom wat tips voor je verzameld om door kleine aanpassingen een prettige sfeer te creëren. Zo wordt het zelfs een ruimte waar je graag bent zonder alleen te slapen. Maar ook gezellig een Netflix serie op te zetten of een boek te lezen. 

Meer sfeer door het juiste licht

Een enkele verlichting is niet genoeg voor de slaapkamer. Naast het nachtkastje met een schemerlampje, kun je extra led strips toevoegen om de sfeer te veranderen. Denk goed na over de plekken die nog verlichting nodig hebben. Met ledstrips kun je makkelijk elke hoek van de slaapkamer verlichten en een warme, sfeervolle ambiance creëren. Stel je voor dat er ’s nachts een ledstrip onder het bed aangaat zodra je uitstapt; zo kun je zonder de hoofdverlichting aan te doen veilig naar de gang lopen. Deze strips kunnen zelfs op bewegingssensoren werken. Heb je een grote kledingkast? Overweeg dan om ledstrips bovenop of binnen in de kast te plaatsen voor extra verlichting en een stijlvolle uitstraling.

Met kleur spelen

Een mooie kleur kan dé sfeermaker in huis zijn en je slaapkamer de vibe geven die je zoekt. Of je nu houdt van pasteltinten of felle kleuren, kleur is heel persoonlijk en we hebben allemaal onze favoriete tinten. Maar welke kleur is geschikt voor de slaapkamer? Zachte aardetinten zoals zand en terra, natuurlijke kleuren zoals olijf- en mosgroen, en rustgevende blauwtinten zijn ideaal voor de slaapkamer. Ze zorgen voor ontspanning en rust. Als je een energiek type bent en vrolijk de dag wilt beginnen, kies dan voor energieke en stijlvolle kleuren zoals magenta en okergeel. Deze tinten kunnen je stemming positief beïnvloeden.

Zet natuurlijke materialen in

Het type materiaal dat je kiest voor meubels en accessoires speelt een grote rol in de sfeer van je slaapkamer. Natuurlijke materialen zorgen snel voor rust en warmte. Als je bijvoorbeeld veel wit in je slaapkamer hebt, kan een mooie rotan stoel in de hoek en enkele houten accessoires de kamer meteen tot leven brengen, zonder dat je opvallende kleuren hoeft te gebruiken. Hierdoor behoud je een rustige uitstraling. Natuurlijke materialen zoals hout en rotan voegen een subtiele textuur toe aan de ruimte, waardoor het geheel een gezellige en welkome sfeer krijgt. Door bewust te kiezen voor deze materialen, krijg je een warme slaapkamer. Een ruimte waar je graag bent.