Ondernemend

Waarom Pim’s koffie website zo’n succes is

Wij drinken in Nederland met elkaar dagelijks gemiddeld ergens tussen de twee en drie kopjes koffie. We drinken koffie zowel thuis als op het werk en op weg naar het werk. Er zijn maar weinig mensen die lang zonder het drankje kunnen en stiekem is het eigenlijk ook wel een beetje verslavend. Tegelijkertijd is er ook een probleem: lang niet iedereen weet hoe lekkere koffie moet worden gezet. En lang niet iedereen kan genieten van het dagelijkse koffie-moment.

Pim heeft de oplossing

Gelukkig heeft Pim van der Pas de oplossing. Hij heeft een website gelanceerd, een project met de naam ‘de Koffiekompas’. Hier wil hij mensen leren om meer uit hun ‘zwarte goud’ te halen. Hij schrijft regelmatig blogs over zijn belevenissen als barista, maar ook behandelt hij de resultaten van zijn eigen experimenten en proeverijen. Van iemand als Pim valt er altijd wel wat te leren als het gaat om koffie.

Blogs over alle onderwerpen

Als we een kijkje nemen op dekoffiekompas.nl dan zien we een jonge, enthousiaste twintiger die zijn leven heeft gewijd aan het voorzien van mensen van informatie over heerlijke koffie. Hij vertelt onder andere over het verschil tussen verschillende koffiesoorten, maar ook bijvoorbeeld over welk geavanceerd koffiezetapparaat geschikt is voor welke situatie. We kwamen op zijn verhaal doordat meerdere andere nieuwssites over Pim’s verhaal schreven.

Tips voor het koffiezetten

Op de Koffiekompas kun je lezen over een breed scala aan dingen die relevant zijn in het dagelijkse koffiezetten. Wat kun je bijvoorbeeld doen met koffieprut? Heb je eigenlijk een melkopschuimer nodig en voegt dat wat toe? En hoe maak je een Nespresso machine eigenlijk schoon? Het zijn stuk voor stuk blogs waar je wat aan hebt.

Een kompas voor amateurs

Amateurs en koffieliefhebbers weten niet altijd goed hoe ze moeten navigeren in de koffiewereld. Er zijn zoveel merken, aanbieders, zoveel koffiesoorten en smaken dat het gewoon echt heel moeilijk is om het dagelijks koffie-moment te perfectioneren. Gelukkig weet Pim de weg wel en is zijn website een behulpzaam kompas. Is het bijvoorbeeld nog steeds ‘okay’ om gasten een bakkie filterkoffie voor te schotelen? En wat moet je vinden van de cup- of pad-zetters? Welke volautomatische machine werkt het beste?

Wat heeft Pim te bieden

De website van de enthousiaste Groninger die veel van koffie houdt, is een plek voor liefhebbers en amateurs om deskundige tips te lezen, om belangrijke ontwikkelingen in de koffiewereld bij te houden en om recensies en evaluaties door te nemen. Alle details over nieuwe apparaten, producten en koffiesoorten worden door Pim tot in detail uitgepluisd.

Website zonder reclame

Het is knap lastig om anno 2023 een website over koffie te vinden waar geen reclame wordt gemaakt voor bepaalde koffiemerken of bepaalde soorten apparaten. Gelukkig is Pim’s website een oase in deze woelige wereld van aanbiedingen en grote bedrijven die de consument willen strikken. Hij is geheel onafhankelijk en werkt niet onder één hoedje met grote merken en bedrijven.

Een succesvolle website

Het grote succes van de website van Pim, de Koffiekompas, is waarschijnlijk te danken aan het feit dat mensen meer en meer willen weten hoe ze hun koffie-moment kunnen verbeteren. Hij weet het gewoon prachtig te brengen. Koffie kan lekkerder, smaakvoller en gezonder. Koffie kan ook duurzamer, beter voor de planeet en neutraler voor het klimaat. En koffie kan simpeler, makkelijker en sneller.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in de Koffiekompas? Wil jij ook leren van onze Groningse koffie-expert? Kijk dan eens op de twitterpagina van de Koffiekompas, waar je de blogs van Pim kunt volgen en zelf dus ook een expert kan worden op het gebied van koffie.