Ondernemend

Waarom een sectionaaldeur een goed idee is!

Een sectionaaldeur is een goede keuze als u een nieuwe garagedeur zoekt. Dit type deur bestaat uit een aantal panelen die in elkaar en omhoog schuiven als u de deur opent. Op deze manier bespaart het veel ruimte. U kunt uw auto, fiets of andere spullen dicht bij de deur zetten, zonder dat het meteen in de weg staat. Verder zijn er ook nog een aantal andere voordelen van een sectionaaldeur te bedenken. Deze leest u hieronder!

1. Geheel op maat te maken

Het eerste voordeel van een sectionaaldeur is dat het geheel op maat en naar eigen smaak te maken is. Zoals gezegd, bestaat een sectionaaldeur dus uit een aantal panelen. U kunt dan kiezen welke soort profilering u op de panelen wilt: S-profilering, M-profilering, L-profilering of Microwave profilering. De panelen zijn daarnaast in een RAL-kleur naar keuze te verven, dus u kunt uw garagedeur helemaal matchen met de buitenmuren van uw woning.

2. Handmatig of automatische bediening?

Nog een reden om voor een sectionaaldeur te gaan is omdat u kunt kiezen voor een handmatige of automatische bediening. Met een handmatige bediening opent u de deur met de hand, maar met een automatische bediening gebeurt dit met een handige afstandsbediening. U hoeft dus niet meer uit de auto te stappen om de garagedeur te openen en kunt zo parkeren of wegrijden.

3. Uw huis stijgt in waarde

Het derde voordeel van een sectionaaldeur is de waardestijging van uw huis. Een garagedeur neemt veel ruimte in beslag en als deze er oud en roestig uitziet, dan ziet uw woning er van de buitenkant ook meteen een stuk minder goed uit. Kiest u ervoor om een nieuwe sectionaaldeur bij uw garage te laten installeren, dan doet dit heel wat met de uitstraling. Het huis wordt meteen een stuk interessanter voor potentiële kopers, dus stijgt uw huis ook in waarde.

4. Goed geïsoleerd

Het vierde voordeel van het kiezen voor een sectionaaldeur is dat dit type deur goed isoleert. De deur is namelijk uitgerust met rubberen strips aan de zijkanten en onderkant. Hierdoor blijft niet alleen de kou, maar ook de warmte goed buiten. In de winter wordt het dan niet zo koud in de garage, terwijl het in de zomer juist heerlijk koel blijft. Dit is zeker fijn als uw garage direct toegang tot de rest van het huis verleent. In de huidige tijden is dit extra belangrijk, aangezien het veel stookkosten scheelt als het in uw garage niet te sterk afkoelt.