Ondernemend

Waarom blokhutten de nieuwste trend zijn en hoe je er een kunt inrichten!

Blokhutten maken een grote comeback! Ooit geassocieerd met rustieke en verouderde ontwerpen, worden blokhutten nu een van de populairste trends in woninginrichting. Niet alleen zorgen ze voor een gezellige, esthetisch aangename sfeer, maar ze kunnen ook heel betaalbaar zijn. Het inrichten van een blokhut kan een leuke en creatieve manier zijn om een unieke stijl in je huis te brengen. 

Wat is een blokhut?

Een blokhut is een klein huis dat helemaal gemaakt is van timmerhout zoals boomstammen en balken. Ze zijn meestal klein en werden gebruikt in landelijke gebieden die meestal bebost en onbebouwd waren. Ze werden vooral gebruikt als tijdelijke woningen door houthakkers en andere arbeiders tijdens het houtkap tijdperk. Houten huizen hebben een lange geschiedenis en zijn te vinden in vele delen van de wereld. 

Tegenwoordig zijn ze een geweldige manier om je meer verbonden te voelen met de natuur en een rustiek en comfortabel leven te leiden buiten de drukke steden.

Voordelen van het wonen in een blokhut

Omdat blokhutten gebouwd worden met boomstammen, zijn ze uiterst duurzaam en gaan ze zeer lang mee. Je kunt er zeker van zijn dat je nog jaren in je blokhut kunt wonen. Efficiënt energiegebruik. Afhankelijk van het type blokhut dat je kiest, kun je tot 90% minder energie gebruiken dan een doorsnee huis. Hoewel veel mensen het idee van een overvolle woning met veel spullen prettig vinden, vinden anderen het stressvol en overweldigend. Een blokhut kan echter een ruimere omgeving bieden waarin je je meer ontspannen en minder druk kunt voelen. Als je een blokhut hebt met een tuinhuisje met luifel kan het je een plek geven om buiten te zitten die je beschermt tegen alle weersomstandigheden terwijl je direct in de natuur geniet van de frisse lucht.

Decoratietips voor blokhutten

Bij het inrichten van een blokhut gaat het erom de natuurlijke schoonheid en warmte van de ruimte te omarmen. Het gebruik van materialen als steen, hout en smeedijzer kan helpen om een rustieke sfeer te creëren, terwijl het gebruik van meubels en verlichting met een ruige, landelijke charme zal bijdragen aan de algehele sfeer. Het uitstallen van vintage vondsten en antiek, zoals oud gereedschap en rustieke accenten, kan je hut een gezellige en intieme uitstraling geven, terwijl het toevoegen van geruite stoffen en warm textiel een gevoel van comfort en gezelligheid zal creëren.

Een geweldige optie is om meubels te gebruiken die gemaakt zijn van hergebruikte of gerecyclede materialen, zoals schuurhout of oude deuren, die je hut een authentieke, vintage uitstraling kunnen geven. Wees bovendien niet bang om stukken met een moderner uiterlijk te gebruiken, zolang ze maar passen bij de algemene rustieke esthetiek van de ruimte.