Ondernemend

Waar op letten als je wasmachines gaat vergelijken

Wasmachines hebben helaas niet het eeuwige leven. Zeker als de wasmachine al wat ouder is, is de kans groot dat deze vroeg of laat defect raakt. En dan is het natuurlijk noodzakelijk dat er een nieuwe wasmachine gekocht wordt. Maar hoe maak je de juiste keuze uit het grote aanbod wasmachines dat momenteel te koop is? Waar moet je allemaal op letten als je wasmachines gaat vergelijken? In dit artikel hebben we de belangrijkste punten van aandacht voor je verzameld. Als je goed op onderstaande aspecten let, kan het niet misgaan en heb je straks de beste en voordeligste wasmachine in huis. Een wasmachine die perfect bij jouw wensen en eisen past.

Stel je budget vast en vergelijk via goede vergelijkingssites
Het startpunt bij het vergelijken van geschikt wasmachines is vaststellen wat je budget is. Bepaal hoeveel geld je hebt, of overhebt, voor de aanschaf van een nieuw wasapparaat. Voor het vergelijken van de prijzen kun je gebruikmaken van betrouwbare vergelijkingssites, waar je op prijs de gewenste machines met elkaar kunt vergelijken. Denk aan goede vergelijkingssites websites als Top5bestekopen, Coolblue, Bol.com, Keuzehulp.com of BCC.com.

Waar moet ik op letten als ik wasmachines ga vergelijken?
Er zijn diverse belangrijke aandachtspunten om mee te nemen bij het vergelijken van wasmachines. Naast de prijs in relatie tot jouw budget, is in de tweede plaats de trommelinhoud cq. wasmachinecapaciteit een belangrijke richtingwijzer. Heb je een groot huishouden van vijf of meer personen? Dan kun je het beste kiezen voor een wasmachine met een trommelinhoud van 9 kg. of meer. Bij drie of vier personen volstaat een 8 kg. trommel. Ben je met zijn tweeën of alleen, dan kun je volstaan met een vulgewicht van 6 kg. Een ander aandachtspunt is of je voor een wasmachine met een voorlader gaat (waarbij je aan de voorzijde de was kunt inladen) of met een bovenlader aan de bovenzijde van de wasmachine. In de derde plaats zijn de beschikbare functies van de wasmachine iets om mee te laten wegen in je keuze. Zoek je een machine met veel programma’s, zoals een allergieprogramma, een snelprogramma of een sportprogramma? Is een kinderslot gewenst of niet nodig? Heb je behoefte aan een apparaat met een timerfunctie of startuitstel, zodat je de was kunt draaien op elk moment dat jij dat wenst? En, last but not least: welk geluidsniveau is wenselijk? Bekijk goedkope modellen wasmachines op Wasmachineoutlet en bespaar veel geld. Moet de wasmachine fluisterstil zijn of heb je geen last van een vaak wat goedkoper apparaat dat mee geluid produceert? Een goed vergelijkingsprogramma kan je bij dit soort keuzes snel en efficiënt verder helpen om de juiste selectie aan wasmachines over te houden!

Belangrijker dan ooit: laat het energieverbruik van de wasmachine meewegen!
Tegenwoordig is het, zeker gezien de toename van energiekosten van huishoudens, verstandig om het energieverbruik van apparaten zwaar te laten meewegen in je beslissing. Door goed op het energielabel van de machine te letten, kun je de meest energiezuinige wasmachine vinden. De zuinigste keuze is uiteraard energieklasse A, met liefst 2 of 3 extra plusjes erbij. Kies je voor energielabel D, E of F, dan verbruikt de betreffende wasmachine een tuk meer energie dan nodig is!

Laat je verrassen door de vele soorten wasmachines
De vele soorten wasmachines bieden in elk geval veel mogelijkheden. Zo kun je gaan voor een wasmachine met ingebouwde droger, voor grote apparaten of juist voor compacte modellen. Begin nu met vergelijken en koop jouw favoriete wasmachine voordelig online.