Ondernemend

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een koelwagen?

Verkoopt u producten die gekoeld bewaard moeten worden? Dan is het belangrijk dat ze ook tijdens het transport gekoeld worden. Een koelwagen biedt in dat geval uitkomst. De laadruimte van zo’n auto wordt namelijk gekoeld, waardoor producten niet bederven als ze lange tijd in de laadruimte liggen. Als u nog op zoek bent naar een geschikte koelwagen, bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u in deze tekst namelijk waar u op moet letten bij de aanschaf van een koelwagen.

Koelvermogen
Met een koelwagen bent u in staat om producten ook tijdens het transport koel te bewaren. Als het koelvermogen groot genoeg is, is de kans dat spullen bederven minimaal. Helaas is het koelvermogen niet altijd even groot. Daarom is dit een eerste ding waar u op moet letten in de zoektocht naar een koelwagen. Aan de buitenkant kunt u niet zien wat het koelvermogen van het voertuig is. Wilt u er zeker van zijn dat de bedrijfswagen voldoende kan koelen? Vraag dan gegevens over het koelvermogen op bij de verkoper. Op basis hiervan kunt u inschatten of uw spullen voldoende gekoeld worden in de bedrijfswagen.

Volledig of gedeeltelijk gekoeld
Sommige mensen denken dat de laadruimte van een koelwagen altijd volledig gekoeld wordt. U kunt inderdaad bedrijfswagens kopen waarvan de hele laadruimte gekoeld wordt. Toch zijn er ook genoeg voertuigen waarvan de laadruimte slechts gedeeltelijk gekoeld wordt. Grote voordeel hiervan is dat u spullen kunt vervoeren die gekoeld en niet-gekoeld bewaard moeten worden. Hierdoor slaat u twee vliegen in één klap. Een bedrijfswagen waarvan de laadruimte slechts gedeeltelijk gekoeld wordt is alleen handig als u niet veel gekoelde producten vervoert. Doet u dit wel? Kies dan liever voor een bestelbus waarvan de laadruimte volledig gekoeld wordt.

Omvang van de laadruimte
Koelwagens verschillen op diverse punten van elkaar. Zo is de laadruimte niet altijd even groot. Daarom is dit iets om op te letten bij een koelwagen kopen. Waarom? Omdat de laadruimte groot genoeg moet zijn om al uw spullen in te vervoeren. Het is immers niet wenselijk om meermaals naar hetzelfde adres te rijden. Neem de laadruimte daarom goed onder de loep alvorens u de knoop doorhakt.

Prijs van de koelwagen
Koelwagens zijn over het algemeen duurder dan normale bestelbussen. Dit komt doordat de laadruimte gekoeld wordt. Schrikt u van de prijs van een nieuwe koelwagen? Overweeg dan een tweedehands koelwagen te kopen. Omdat deze bedrijfswagen al één of meerdere eigenaars heeft gehad, betaalt u er minder voor. Dit betekent overigens niet dat de koelwagen van mindere kwaliteit is. De meeste tweedehands bedrijfswagens verkeren namelijk in goede staat, waardoor u er nog lange tijd plezier aan beleeft.