Ondernemend

Vloerkleed reinigen: zo pak je dat aan!

Kan jouw vloerkleed wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Het is namelijk een flinke klus waar veel mensen nooit zin in hebben! Gelukkig bestaan er professionele bedrijven die het vloerkleed reinigen van je over kunnen nemen. Hoe dit in z’n werk gaat? Je leest het hieronder!

Iedere vloerkleed verdient een persoonlijke aanpak

Een belangrijke reden om je vloerkleed professioneel te laten reinigen is vanwege de kostbaarheid. Wellicht heb je bijvoorbeeld een antiek Perzisch tapijt, een wollen tapijt of berber tapijt en deze vereisen allemaal een bepaalde manier van schoonmaken. Gebeurt dit niet, dan loop je een risico op beschadiging of kleurverloop en dat is erg zonde. Dit soort vloerkleden zijn niet bepaald goedkoop en daarom kun je er maar beter zuinig op zijn. Cinco Cleaning heeft inmiddels meer dan 50.000 vloerkleden schoongemaakt, dus men weet hier welke reinigingsmethode het beste bij jouw vloerkleed zal passen.

Jouw vloerkleed gereinigd in een aantal stappen

Enthousiast geworden? Dan kun je meteen een offerte aanvragen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend bij Cinco Cleaning. Een offerte kan telefonisch, maar ook online aangevraagd worden. Bij dat laatste kun je ook eventueel foto’s meesturen, zodat men duidelijker kan inschatten welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Ga je akkoord met de offerte? Dan wordt de vloerkleed op afspraak bij jou thuis opgehaald en op de werkplaats schoongemaakt. Dit gebeurt in de volgende stappen:

1. Voorinspectie

In de eerste stap wordt door een expert bekeken waar jouw vloerkleed uit bestaat. Op basis van deze analyse wordt bepaald welke reinigingsmiddelen er gebruikt moeten worden. Heb je dus bijvoorbeeld een wollen tapijt, dan moet er een wolreiniger gebruikt worden. Ook wordt er getest op kleurechtheid, zodat het risico op kleurverloop tot een minimum wordt beperkt.

2. Kloppen

De tweede stap is kloppen in een speciale klopmachine. In deze belangrijke stap wordt het losse en droge vuil zoals zand en haren uit het tapijt geklopt. Hoe meer los vuil eruit wordt geklopt, des te effectiever de reiniging zal zijn in de volgende stap.

3. Reinigen

In de derde stap wordt de reinigingsmethode met specifieke schoonmaakmiddelen toegepast. De methode is in de eerste stap al bepaald en Cinco Cleaning heeft alle machines en materiaal om diverse soorten vloerkleden de beste reinigingsbehandeling te geven. Ook krijgen hardnekkige vlekken (indien deze er zijn) een extra behandeling. Vervolgens wordt alles goed uitgespoeld.

4. Drogen

Als laatste stap wordt het vloerkleed gedroogd in een speciale droogmachine. Hier wordt 95% van het vocht uit het vloerkleed gehaald. Daarna wordt het in een droogkamer geplaatst waar het verder kan drogen. Na het opdrogen wordt er een afspraak met je gemaakt om het vloerkleed weer netjes bij jou af te leveren!