Ondernemend

Verras je zakenrelaties tijdens de feestdagen met relatiegeschenken

Je kunt als ondernemer de feestdagen goed gebruiken om je zakenrelaties eens wat extra aandacht te geven. Het einde van het jaar is dan ook een goed moment om ze te bedanken voor hun vertrouwen in jouw onderneming en de fijne samenwerking. Sta je op het punt om te investeren in relatiegeschenken? Lees dan dit artikel om erachter te komen welke items ideaal zijn om te gebruiken als gepersonaliseerde presentjes voor je klanten.

Seizoensgebonden
Niet alleen zijn de feestdagen een goed moment om je waardering te laten zien aan je klanten, de wintermaanden zijn ook erg handig om je relatiegeschenken door te laten inspireren. Denk dan bijvoorbeeld aan het laten bedrukken van zadelhoesjes of paraplu’s met de naam van je onderneming erop. Daarnaast kun je je ook richten op gepersonaliseerd textiel, zoals mutsen en handschoenen of bedrukte sokken van Maxilia. Kies dan voor warme thermosokken of sokken met kerstthema zodat ze helemaal bij het seizoen passen.

Merry Christmas!
Je kunt je ook door de feestdagen laten inspireren en echt feestelijke relatiegeschenken in huis halen. Het is tijdens de feestdagen en de jaarwisseling erg leuk om bijvoorbeeld gepersonaliseerde flessen wijn aan te bieden. Je kunt dan het etiket laten voorzien van het logo van je bedrijf of met je bedrijfsnaam en een kerstgroet erbij. Tegenwoordig kun je zelfs gehele wijnkistjes laten customizen. Je hebt nog veel meer feestelijke relatiegeschenken met bedrukking; zo kun je ook investeren in Tony Chocolonely-repen met kerstwikkel of goodiebags met kerstthema.

Goodiebag of giftbox
Het is sowieso een leuk idee om tijdens de feestmaanden geschenktasjes te maken voor je (potentiële) zakenrelaties, klanten en collega’s. Voorzie de tasjes van leuke gepersonaliseerde gifts en je hebt een uniek cadeau om uit te delen. Het handige aan deze vorm van relatiegeschenken is dat je het helemaal bij je onderneming kunt laten passen. Laat de tasjes dan vormgeven in de kleuren van je huisstijl en kies voor gepersonaliseerde gifts die bij je bedrijf passen. Denk dan aan gadgets, kantoorartikelen of bijvoorbeeld sportieve artikelen als je actief bent in de sport- of outdoorbranche.

Kantoorartikelen
Je kunt er ook voor kiezen om er met je relatiegeschenken voor te zorgen dat je zakenrelaties het nieuwe jaar goed beginnen met customized kantoorartikelen. Op die manier hebben zij in het nieuwe jaar genoeg items om goed hun werk te kunnen doen. Denk dan aan notitieblokken met logo, pennen met bedrukking of aan webcamcovers en muismatten waar jouw bedrijfsnaam of bedrijfslogo op staat. Zit je meer in de digitale hoek? Dan zijn powerbanks, bluetooth speakers en opladers met logo misschien een goed idee!

Sportieve groet
Veel mensen bedenken tegen het einde van het jaar hun goede voornemens. Vandaar dat de sportscholen vanaf 1 januari veel mensen verwachten. Speel hier op in door je zakenrelaties en werknemers te motiveren om te sporten met leuke, sportieve relatiegeschenken. Investeer bijvoorbeeld in bedrukte handdoeken, bidons of zweetbandjes. Verder zou je nog kunnen denken aan springtouw met logo of het investeren in shakebakers met jouw bedrijfsnaam erop. Laat 2023 maar komen!