Ondernemend

Verhuizen, verbouwen: dit zijn de voordelen van een gehuurde afvalcontainer

Afvalcontainers worden steeds vaker ingezet bij verhuizingen en verbouwingen, ook door particulieren. Het is reuze handig om niet om te hoeven kijken naar de sortering van het afval van de diverse werkzaamheden – daar draagt het verhuurbedrijf in samenwerking met het afvaldepot zorg voor.

Duurzaam afval afvoeren: dat besteed je uit om tijd te winnen

Vanzelfsprekend scheid je normaal gesproken al je afval. Glas, papier en karton, plastic, groente-, fruit- en tuinafvalm et cetera. Maar tijdens een verbouwing dan wel verhuizing heb je daar niet altijd tijd voor. Omdat je toch duurzaam te werk wilt gaan, is een online container huren de oplossing. Zo veel mogelijk van het ontstane afval wordt bovendien gerecycled tot nieuwe bruikbare materialen. Misschien zitten er straks wel stukjes van je zojuist gesloopte badkamer in een nieuw gebouw.

Ruimtebesparing en geen overlast

Met een afvalcontainer creëer je extra ruimte, op een veilige manier die geen overlast geeft. Sommigen kiezen ervoor al het afval voor de duur van de werkzaamheden in de tuin te verzamelen, maar dat is niet verstandig. Er komen allerlei struiners op af, van mensen tot meeuwen en andere dieren, en lichte onderdelen zoals plastic kunnen wegwaaien. Bovendien heb je er weer een nieuwe klus bij als alles eenmaal klaar is: ‘Oh ja, al die troep in de tuin’.

Het scheelt een hoop heen en weer rijden

Ook wat dat betreft ga je slim om met de beschikbare uren. En brandstof! Want als je hoogstpersoonlijk al het afval zelf naar het depot gaat brengen, merk je dat je vaker heen en weer moet rijden dan je van tevoren had ingepland. Het is misschien niet veel brandstof die je uitspaart, maar alle beetjes helpen.

Eventueel een opslagcontainer ernaast?

Over ruimte gesproken. Zolang een kamer nog niet bewoonbaar is, is er ergens anders plek nodig voor de meubels die je daar voor ogen hebt. Overweeg daarom de optie om naast de afvalcontainer een opslagcontainer te laten parkeren. De verhuur daarvan gaat op dezelfde manier en je bespaart jezelf een hoop irritatie. Bovendien kun je alle zware materialen en gereedschappen in diezelfde opslagcontainer stallen, want deze is afsluitbaar.

Minder stress: afval- of opslagcontainer op bestelling voor je deur

Om een hoop gedoe te vermijden neem je de te verwaarlozen kosten van deze investering op in je berekeningen. Het huren van een afval- of opslagcontainer werkt heel simpel: je kiest de afmetingen uit, bepaalt zelf de bezorg- en ophaaldag en bent vervolgens volledig ontzorgd. Het is prettig om je volledig op de werkzaamheden te kunnen concentreren.