Ondernemend

Veilige en gezonde werkomgeving met BHV training!

Wil je als BHV’er bijdragen aan een veilige en gezonde werkomgeving? Dan is een BHV training volgen en je certificaat halen bij 112BHV een goed idee. De training bestaat uit een e-learning en een praktijkdag, waar je alle ins en outs leert over hoe je correct dient te handelen bij ongevallen, brand en ontruiming. Meer weten? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we je wat zo’n BHV training inhoudt en wat je allemaal kunt verwachten van 112BHV!

Combinatie tussen theoretische kennis en praktijk

Een BHV training volgen bij 112BHV betekent dat je theoretische kennis en praktijk met elkaar combineert. Daarom bestaat de training uit een e-learning en een praktijkdag van 4 uur. Tijdens de e-learning doe je thuis alvast basiskennis op, zodat je deze op de praktijkdag meteen kunt leren toepassen. Neem dan ook vooral de tijd om de e-learning aandachtig door te nemen, want op die manier pluk je maximaal de vruchten van de praktijkdag. Op de praktijkdag zelf ga je dan meteen oefenen met het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het bestrijden van beginnende branden met blusmiddelen, het evacueren van mensen uit een gebouw en het communiceren met hulpdiensten. Ook oefen je scenario’s die situaties simuleren die kunnen voorkomen op de werkvloer. Je leert dan bijvoorbeeld hoe je snel en effectief kunt handelen om letsel te voorkomen en levens te redden.

Met BHV certificaat ben je ook burgerhulpverlener

Ook goed om te weten: Met je BHV certificaat ben je niet alleen BHV’er bij jouw organisatie, maar kun je je ook aanmelden als burgerhulpverlener. Dit houdt in dat je ingeschreven zult staan in het reanimatie-oproepsysteem van HartslagNu. Krijgt er iemand een hartstilstand bij jou in de buurt, dan krijg je van HartslagNu een oproep op je telefoon om de desbetreffende persoon te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen. Een BHV training volgen is dus erg belangrijk voor de medemens, niet alleen op de werkvloer, maar ook erbuiten.

Altijd bij jou in de buurt een BHV training volgen

Een BHV certificaat is slechts 1 jaar geldig, dus het is belangrijk dat je je kennis en kunde op peil houdt. Gelukkig is het bij 112BHV mogelijk om op meerdere momenten gedurende het jaar een BHV training te volgen. De locaties zijn verspreid door het hele land, dus check vooral de website om te kijken wanneer er weer een praktijk dag wordt georganiseerd bij jou in de buurt. Er zit overigens geen verschil tussen een BHV basis training en een BHV herhalingstraining. Bij beide is het namelijk belangrijk dat de kennis voor het handelen bij calamiteiten nog fris in het geheugen zit.