Ondernemend

Van jungle naar parel van de wijk

Heb je ooit langs een tuin gelopen en gedacht: “bevind ik mij in Nederland of het amazone gebied?” Dat was precies wat de buren over deze woning dachten. Een tuin zó overwoekerd dat zelfs de schutting om genade smeekte. De wortels strengelde de schutting van alle kanten. Niet alleen een belabberd gezicht voor de huiseigenaar, maar ook omwonende. Een zicht dat meer leek om een avonturenfilm, dan een woning in een rustig dorpje. Een extreme situatie, maar zeker geen hopeloos geval. Ontdek hoe deze tuin transformeerde tot de parel van de buurt.

Meer jungle dan tuin

De opdracht was duidelijk: tover de tuin om naar wat het ooit was geweest en voorkom eenzelfde uitgroei in de toekomst. De monteurs gingen direct aan de slag om de buitenruimte op te schonen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Sommige wortels zaten meters in de grond, echter een essentiële taak om terug groei te voorkomen. Na veel bloed zweet en bakjes koffie was de tuin eindelijk vrij van wortels en onkruid. Het perfecte canvas voor een spiksplinter nieuwe afscheiding.

De³ onderhoudsarme redder in nood

Enter de hout beton schutting, de superheld van de tuinrenovatie. Deze schutting ziet er niet alleen super strak uit, maar staat enorm stevig en gaat een stuk langer mee dan een reguliere schutting. Doordat er gebruik wordt gemaakt van betonnen palen en een betonnen onderplaat is er geen grondcontact met het hout. Er is dus aanzienlijk minder kans op rot, schimmel en terugkerende wortels. Daarnaast is het moeilijk om door een hout beton schutting heen te kijken, wat de perfecte oplossing biedt tegen ongewenste gasten (ja, we hebben het over die nieuwsgierige eekhoorns).

Het eindresultaat is niets minder dan spectaculair. De kersverse hout beton schutting heeft de tuin getransformeerd van doorn in het oog tot parel van de wijk. Is jouw tuin stiekem ook wel toe aan een make-over? Wacht dan niet te lang en vind de ideale tuinafscheiding voor jouw buitenruimte, zodat ook jouw tuin dit jaar zomer ready is.