Ondernemend

Van Erve Expertise en Advies brengt uitkomst

Zo ben je gezond en zo heb je… letselschade. Of erger nog, er is een medische misser. Wat dan? Velen zien door de bomen het bos niet meer. Immers, wanneer je letselschade oploopt of, in het andere geval, te maken krijgt met een medische misser, dan heb je wel wat anders aan je hoofd en kun je op dat moment even niet helder denken. Hulp is echter binnen handbereik. Van Erve Expertise en Advies brengt uitkomst.

Letselschade kan opgelopen zijn door een verkeersongeluk, slecht onderhoud van de weg, ongeval op het werk, whiplash, rugklachten, medische fout, geweldmisdrijf etc. Schade die u kunt oplopen zijn onder andere: niet meer kunnen werken, niet meer voor de kinderen of gezin kunnen zorgen, niet meer kunnen sporten. Allemaal gevallen die vragen oproepen, want: hoe krijgt u een schadevergoeding, hoe stelt u iemand aansprakelijk en is die persoon ook daadwerkelijk aansprakelijk en tot slot… wie moet je inschakelen voor hulp?

We spraken over letselschade en medische missers met Ruud van Erve, directeur van Van Erve Expertise en Advies, opgericht in 2011. Van Erve beschikt over 20 jaar ervaring als orthopeed en studeerde af als orthopedisch chirurg in 2000. Aan het bureau zijn ook Dr. Pleyte en Dr. Degen werkzaam, eveneens orthopedisch chirurgen. Van Erve: “We houden ons bezig met het opstellen van keuringsrapporten, betrekking hebbende op orthopedisch chirurgische problematiek. Het betreft hier onderzoek en rapportage inzake de gevolgen op orthopedisch chirurgisch vakgebied van een ongeval in het kader van een ongevallenverzekering, maar ook letselschade, arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheidstelling behoren tot ons werkterrein.”
Van Erve Expertise en Advies geeft ook raad aan derden betreffende letselschade, medische verwijtbaarheid en betreffende orthopedisch wetenschappelijk onderzoek. Van Erve: “Er wordt snel gedacht: ‘ach, laat maar zitten, het haalt toch niets uit’. Ik geef toe: je moet er een lange adem voor hebben, maar er valt heel vaak succes te boeken in een zaak. De hulpvraag is groot. Wij hebben te maken met ongeveer 40 zaken betreffende medische missers en 400 zaken betreffende letselschade per jaar. Het is een topje van de ijsberg. Ons bureau heeft als doel om volledig onafhankelijk van opdrachtgever en de te keuren persoon, geheel objectief, kwalitatief hoogwaardige, chirurgische expertiserapporten af te leveren. Wij werken volgens de regels van de Geneeskundig Adviseurs Verzekeringszaken en de Commissie Invaliditeit en Arbeidsongeschiktheid, vaste commissie van de Nederlandse Orthopedische Vereniging.
Onze cliënten bestaan onder meer uit letselschade-advocaten, verzekeraars, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en rechtsbedrijven. We werken veelal op contractbasis.”

U kunt steeds op korte termijn terecht en de beoordeling volgt binnen 8 weken na beoordeling. Indien gewenst kan de keuring bij de cliënt thuis plaatsvinden. Röntgenonderzoek kan, indien noodzakelijk, geschieden in een ziekenhuis bij de cliënt in de buurt. Meer weten? Bel dan 0570-760450. Bezoekadres: Keulenstraat 8-c, 7418 ET Deventer.