Ondernemend

Totale ontspanning van lichaam en geest

Ze had een opleiding tot masseuse, schoonheidsspecialiste en pedicure genoten, en werkte aanvankelijk ook in de wellnessbranche, maar voor zichzelf beginnen, dát zat er nog even niet in. Op een nacht droomde Kirsten Busch (42) dat ze iemand aan het masseren was en vielen haar de schellen van de ogen. “Dat was het laatste zetje dat ik nodig had om mijn droom van een eigen massagesalon waar te maken. Ik heb met een passie mijn hart gevolgd en ben gestart met Massage by Kirsten.”

Kirsten is graag met mensen bezig en via massage en het uitgebreide gesprek met de klant vooraf, krijgt ze een goed beeld van de persoonlijkheid van de klant. “Zo kom ik er achter waar de pijn of stress zit en kan ik gericht met die behoefte aan de slag. Waarbij ik meteen wil benadrukken dat ik pertinent géén erotische massages geef. Helaas krijg ik dat verzoek nog regelmatig van nieuwe klanten en dat bederft enigszins het plezier dat ik aan mijn massagesalon beleef. Want ook ik vind hier mijn ontspanning, en ik wil daarom niets liever dan de tijd voor mensen nemen – per klant reserveer ik anderhalf tot twee uur – en hen via een complete behandeling welbehagen schenken.” Alle behandelingen zijn honderd procent professionele massages en, nogmaals, níet erotisch. Daarnaast kan men de behandelingen ook uitbreiden met hoofdhuid-, voet- of gezichtsmassage van vijftien minuten.

Voor Kirsten staat de totaalbeleving hoog in het vaandel. “Het lichaam en de geest staan in nauwe verbinding met elkaar en totale ontspanning moet dus op beide vlakken plaatsvinden.” Ze omschrijft het als een well-being experience: “We leven in een drukke tijd waarin iedereen haast heeft en alles snel moet. Met mijn massages breng ik de rust weer terug bij de ander”, zegt Kirsten. “En die ontspanning gaat verder dan het losmaken van de spieren. Het is ook belangrijk dat diegene de rust in het hoofd ervaart. Daarvoor gebruik ik etherische oliën, want met geuren kun je veel bereiken.” Ze heeft in haar salon liefst veertien verschillende geuren beschikbaar. “Daar kies ik er drie van uit, waarvan ik denk dat ze het best bij de klant passen. De klant kiest er dan zelf één van uit, waarmee ik ga masseren.” Omdat Kirsten geen douchegelegenheid in haar salon heeft, verzorgt ze een nabehandeling met warme, vochtige doeken. “En daarna kan de klant nog even lekker bijkomen in de praktijkruimte. Wat ik al zei, de beleving moet compleet zijn.”

Kirsten kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en je rust te pakken. “Wees lief voor jezelf. We zijn geneigd om alsmaar door te gaan in de hectiek van de dag. Ik wil die rust terugbrengen in iemands leven. En dat begint zodra de klant mijn salon binnenstapt.”

Massage by Kirsten
Vlijtseweg 89
7317 AE Apeldoorn
T 06-16592732
E info@massagebykirsten.nl
I www.massagebykirsten.nl