Ondernemend

Tips voor het kiezen van de juiste tegels in huis!

Tegels zijn een veelgebruikt type vloerbedekking vanwege de duurzaamheid, onderhoudsgemak en brede keuze qua ontwerpen en kleuren. Er zijn verschillende soorten tegels beschikbaar, waaronder Rigid, laminaat en click-vinyl tegels. Iedere soort tegels heeft weer hun eigen unieke voordelen. In dit artikel zullen kun je daarom meer lezen over het kiezen van diverse vloertegels in huis en kom je erachter in welke ruimtes je deze tegels allemaal kunt gebruiken.

Rigid tegels

Rigid vloertegels zijn de nieuwste innovatie in vloerbedekking. Ze zijn gemaakt van een samenstelling van verschillende materialen (onder andere PVC en calciumcarbonaat) waardoor ze zeer duurzaam zijn. De sterkte van Rigid tegels maakt ze geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de keuken, woonkamer of hal. Deze tegels zijn daarnaast ook waterbestendig en kunnen in vochtige ruimtes worden geïnstalleerd. Een ander voordeel van Rigid tegels is dat ze zeer eenvoudig te installeren zijn, zonder dat er lijm nodig is. De tegels klikken eenvoudig in elkaar, waardoor een naadloos oppervlak ontstaat.

Laminaat tegels

Laminaat tegels zijn gemaakt van geperste houtvezels en bedekt met een laagje kunststof. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren en lijken soms op bijvoorbeeld hout of steen. Laminaat tegels zijn ideaal voor de slaapkamer of studeerkamer, maar zijn minder duurzaam in vergelijking met Rigid tegels. Laminaat kan daarnaast relatief snel beschadigd raken als ze worden blootgesteld aan veel vocht. Wel zijn laminaat tegels eenvoudig te installeren en kunnen tevens worden gelegd zonder lijm.

Click-vinyl tegels

Click-vinyl tegels zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) en hebben een klikverbinding waardoor ze eenvoudig in elkaar te klikken zijn. Deze tegels zijn waterdicht en bestand tegen krassen en vlekken, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Ze zijn ook zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Click-vinyl tegels zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren, waaronder imitaties van hout en steen. Het voordeel van click-vinyl tegels is dat ze geluidsabsorberend zijn en dat er geen extra ondervloer nodig is. Ze kunnen ook over bestaande vloeren worden gelegd, waardoor de installatie eenvoudig is.

Voor iedere ruimte in huis geschikte tegels

Je kunt gerust voor verschillende soorten tegels in huis kiezen. Afhankelijk van de ruimte zijn er dus altijd wel geschikte tegels te vinden. Voor drukke ruimtes in huis zoals de keuken, woonkamer of hal, zijn Rigid tegels ideaal vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige installatie. Ze zijn bestand tegen intensief gebruik en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek. Voor slaapkamers en studeerkamers waar minder verkeer is, kan laminaat een goede optie zijn vanwege de vele designs en het gemak van installatie. Als het gaat om vochtige ruimtes zoals de badkamer en het toilet, zijn click-vinyl tegels de beste keuze vanwege hun waterbestendigheid en duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen vocht en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige dweil.

Onderhoud van tegels: makkelijk en snel

Tot slot is het belangrijk om de tegels goed te onderhouden om hun duurzaamheid en esthetiek te behouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen helpt om vuil en stof te verwijderen en voorkomt krassen op het oppervlak. Het is ook belangrijk om vloeistoffen direct op te ruimen om vlekken te voorkomen en om geen schurende reinigingsmiddelen te gebruiken die het oppervlak kunnen beschadigen.