Ondernemend

Thuisstudie: wat levert het op?

Tegenwoordig maken werkenden en werkzoekenden steeds meer gebruik van een thuisstudie. Met thuisstudies zorg jij dat je waardevoller bent voor werkgevers waardoor je sneller aan een baan komt of een hoger salaris kunt verdienen. Dit is perfect voor mensen die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. Ben jij benieuwd wat de werkwijze en voordelen zijn van een thuisstudie? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij jouw kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten!

Hoe werkt een thuisstudie?
Maak jij gebruik van een thuisstudie? Dan heb je te maken met het online studeren en inleveren van opdrachten. Bij veel verschillende studies kun je kiezen hoe jij je studiemateriaal aangeleverd wilt krijgen. Maak je graag gebruik van papieren lesstof of heb je liever digitaal studiemateriaal? Naast het studiemateriaal krijg je verschillende opdrachten, toetsen en handleidingen. Heb je vragen? Dan heb je de mogelijkheid om in het forum met medestudenten en leraren te praten over jouw vraagstukken.

Het is mogelijk om een volledige HBO- of MBO opleiding te volgen. Bij zulke opleidingen ben je verplicht om praktijkervaring op te doen. Je hebt de mogelijkheid om bij een leerbedrijf te werk te gaan of om stage te lopen. Bij een volledige studie heb je verplichte praktijkdagen gedurende het jaar. Praktijkdagen staan centraal om het oefenen van praktische vaardigheden met je medestudenten. Hierdoor kun je volledig zelfstandig opereren na het afronden van de studie.

Ervaar de flexibiliteit van studeren
Het voortzetten van studeren kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je jouw kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten door bij te scholen. Je ontdekt dat de studie, die je ooit hebt afgerond, niet meer van toepassing is op de huidige markt. Dan kan een thuisstudie perfect zijn om jouw kennis bij te houden, zodat jij je op professioneel en individueel vlak kunt verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld met een cursus Engels je vaardigheid om internationale zaken af te handelen verbeteren.

Voordat je begint aan een thuisstudie wil je natuurlijk weten welke voordelen hieraan verbonden zijn. Een van de grootste voordelen is dat je beschikt over een grote mate van flexibiliteit. Echter, wanneer je niet goed om kunt gaan met flexibiliteit kan dit ook een nadeel zijn. Om met deze privilege om te gaan, is het belangrijk dat je beschikt over de juiste discipline en motivatie.

Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!
Wanneer je geld investeert in een thuisstudie wil je natuurlijk wel dat het afronden hiervan een significante waarde heeft voor jouw CV. Is bijvoorbeeld een afgeronde studie van www.buddywise.nl waardevol voor jouw CV? Het korte antwoord is: ja, mits je een erkend diploma kunt behalen. Waar thuisstudies een significante bijdrage leveren aan je CV, kan het zijn dat werkgevers een voorkeur hebben voor iemand die de studie heeft gevolgd bij een reguliere hogeschool. Echter, wordt thuis studeren steeds populairder omdat je laat zien dat je leergierig, ambitieus en waardevol bent voor werkgevers.

Wanneer begin jij?
Ben jij van plan om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Dan is een thuisstudie de perfecte oplossing voor jou. Deze studies geven je de mogelijkheid om na je werk te studeren, zonder dat je afhankelijk bent van anderen. Hierbij heb je een grote mate van flexibiliteit waardoor je kunt kiezen wanneer je studeert en hoe lang dat je studeert. Echter, heeft flexibiliteit ook een negatieve kant. Om goed om te gaan met flexibiliteit is het belangrijk dat je zowel gemotiveerd als gedisciplineerd bent. Het kan helpen om een studie te volgen waar je oprecht in geïnteresseerd bent. Hierdoor kun jij je gemakkelijker motiveren om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten!