Ondernemend

The Stagehands actief achter de schermen bij grote (inter)nationale evenementen

“We hebben net het concert van Armin van Buuren in de Ziggo Dome en het Dancefestival Deqfon in Biddinghuizen achter de rug. Ik vind het ontzettend leuk om onze collega’s op de meest gave plekken actief te zien. Het is hard werken, maar daar staat tegenover dat je werkt op toonaangevende evenementen, soms wereldwijd”, zegt manager Quinty Pattimukaij van het Apeldoornse bedrijf The Stagehands.

The Stagehands heeft veel kennis en ervaring in huis, waardoor zij een betrouwbare partij zijn voor de concert- en evenementenbranche. “Dat is zeker zo. Door zoveel professionaliteit zelf in huis te hebben, kunnen we een zogenoemd ‘Plug and Play’-concept aanbieden. Dat Plug and Play spreekt veel opdrachtgevers aan en blijkt inmiddels een groot succes. De opdrachtgever geeft aan wat hij wil en wij vullen dit vervolgens direct voor hem in. Door deze succesformule ontvangen we veel opdrachten. We zijn daarom inmiddels druk bezig personeel te werven voor uitbreiding van ons team.”

De jobs
Werken bij The Stagehands is onderdeel worden van een jong team met veel spirit. “Jong is vooral ook jong van geest. We hebben een mooie mix in leeftijden. Het werken bij ons houdt in dat je meehelpt aan de op- en afbouw van een evenement of concert, waarbij wij ons vooral op het licht en video richten. We bouwen daarvoor speciale constructies waarin de verlichting wordt opgehangen. Onze medewerkers rollen de kisten met apparatuur vanuit de truck naar de juiste plek on stage. Ook het ophangen van de schermen voor een videowall zoals bij Armin van Buuren wordt door ons verzorgd. Wij maken wat de opdrachtgever voor ogen heeft. Uiteindelijk wil je dat het voor iedereen een onvergetelijke ervaring wordt.”

Net even anders
The Stagehands is een dynamisch bedrijf met het kantoor in Apeldoorn. “Iedere dag is weer anders. We zijn op zoek naar mensen die leergierig zijn, flexibel  en doorzettingsvermogen hebben. Vele werkzaamheden worden uitgevoerd op onregelmatige tijden en bij weer of geen weer. Dat vraagt ook een goede conditie en kracht. Maar naast het hebben van leuke collega ‘s, bieden we vooral een ‘coole’ werksfeer waarin iemand alle aspecten van het vak leert. Je bent bij ons van harte welkom, ook als je geen ervaring hebt. Want één ding is ons inmiddels wel duidelijk geworden, ondanks dat wij vakwerk leveren: dit vak leer je in de praktijk en op de werkvloer. Er bestaan geen leerboeken voor. Toch zijn er voor de leergierigen absoluut mogelijkheden voor doorgroei. We hebben binnen ons team bijvoorbeeld een collega die is gestart als helpende hand en is doorgegroeid tot leidinggevende. En een andere collega heeft zich ontwikkeld tot expert in het instellen van de videoschermen.”

Gave werkplekken
Geen dag is hetzelfde voor medewerkers als ze eenmaal binnen zijn bij The Stagehands. Kun je iets zeggen over die werkplekken/events? “Heb je even?” zegt Quinty lachend, “Een van onze collega’s is nu als zogenoemde ‘Backliner’ mee op de Europese tournee van de Duitse Raveband Scooter. Hij vliegt van mei tot en met oktober door heel Europa. Maar men zou ook op een andere klus ingedeeld kunnen worden bij bijvoorbeeld Tomorrowland, of de Vierdaagse van Nijmegen. Onze agenda is gevuld, dus kom maar op als je niet een standaard job wilt.”

Solliciteren
Hoe kunnen mensen bij jullie aan de slag? “Als ze onze website bezoeken, dan kan daar het sollicitatieformulier ingevuld worden en ontvangen ze zo spoedig mogelijk antwoord. Wij zien uit naar stoere creatievelingen die niet terugdeinzen om van iedere werkdag een top dag te maken!”

 

 

The Stagehands B.V.
Vlijtseweg 89-91
7317 AE Apeldoorn
T: +31 55 750 8102
E: info@thestagehands.nl
W: Thestagehands.nl