Ondernemend

Steeds meer Deventerse ondernemers kiezen voor een leasebak

Als ondernemer moet je natuurlijk regelmatig de hort op voor jouw werk. Het is het meest voor de hand liggend dat je hiervoor de auto pakt. Met een auto kun je zelf bepalen hoe en wanneer je gaat rijden en daarnaast kun je overal eenvoudig komen. Een auto is voor een ondernemer dus een echte must have. Ook kiezen steeds meer ondernemers voor een leasebak, waaronder ook ondernemers uit Deventer. Waarom die keuze steeds populairder wordt, zetten we hieronder voor je op een rij.

De verschillende voordelen van een leasebak op een rij

Het leasen van een wagen kan verschillende voordelen opleveren voor de Deventerse ondernemer: die zetten we hieronder op een rij.

Fiscale voordelen

Als je ervoor kiest om een auto te leasen met financial lease, heb je als ondernemer te maken met een aantal fiscale voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het voordeel van de teruggave van de btw, of de rente die je kunt aftrekken. Door dit soort fiscale voordelen kan het erg gunstig zijn om te kiezen voor financial lease.

De auto is van jou

Met financial lease is de auto economisch gezien van jou. Als het contract is afgelopen, is de auto volledig van jou. Je hoeft de auto dus niet meer in te leveren bij de leasemaatschappij en dat is erg gunstig. Vooral als je er bijvoorbeeld voor hebt gekozen om de auto te laten bestickeren met het logo van jouw bedrijf, is het prettig dat je gewoon door kunt blijven rijden in deze wagen. En over het bestickeren gesproken: ook dat is mogelijk als je een auto gaat leasen op basis van financial lease.

Lease de auto die jij wil

Als ondernemer wil je natuurlijk rondrijden in een nette bak, aangezien dit ook een bepaald beeld oplevert bij de klant. Als je gaat leasen, kun je een auto leasen die volledig voldoet aan jouw wensen en aan de wensen van jouw onderneming. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een wat groter model, zodat je hier zonder problemen al jouw pakketten en materialen in kunt vervoeren.

Geen groot bedrag in een keer

Als je een auto gaat leasen, hoef je niet in een keer een groot geldbedrag neer te leggen. Als ondernemer kan dit erg fijn zijn. Dit is natuurlijk wel het geval als je een auto gaat kopen: in dat geval moet je in een keer het aankoopbedrag neerleggen. Bij leasen heb je juist te maken met maandelijkse kosten. Houd er wel rekening mee dat je met financial lease wel zelf de kosten voor het onderhoud, wegenbelasting en de verzekering moet betalen.