Ondernemend

Snel en simpel: facturatie

Door alle processen rondom de facturatie zoveel mogelijk te automatiseren, sla je een enorme efficiencyslag in je onderneming. Je boekt niet alleen enorme tijdwinst, je zet je klanten ook aan tot snellere betaling – bijvoorbeeld door een iDeal-link op je factuur te zetten.  

Facturatie software is helemaal geen nieuwe uitvinding. Sterker nog, het bestaat al jaren. En dat is niet zo gek: de voordelen van geautomatiseerde facturering zijn groot. Logisch dus dat veel ondernemers kiezen voor een slim facturatiesysteem. Want: hoe slimmer het programma, hoe soepeler de facturering loopt. Uit onderzoek van Payt eerder dit jaar blijkt dat meer dan de helft van de facturen te laat wordt betaald. Facturen met een iDeal-link worden gemiddeld na zestien dagen betaald; negen dagen eerder dan de rekeningen zonder zo’n link.

Facturatie op één
Dus is bij Reeleezee de iDeallink standaard. Want bij snelle facturatie hoort zeker ook een snelle betaling. Voor de ontwikkeling van zijn slimme facturatiesysteem is Reeleezee helemaal in het hoofd van de ondernemer gedoken: hoe ondersteunt een facturatieprogramma hem of haar op de allerbeste manier? Een efficiënt facturatieproces is een van de belangrijkste eisen.

Slagkracht bij facturering
Automatisering van de facturering blijkt cruciaal om dat te bereiken. Van goede facturatie software profiteren zzp’ers en ondernemers in het mkb direct. Niet alleen hebben ze dankzij een geautomatiseerd facturatieprogramma altijd een actueel en duidelijk overzicht over hun financiën, ook kunnen ze beter sturen op snelle betaling door hun klanten.

Allereerst door het betaalproces zo makkelijk mogelijk te maken met de iDeallink – waarvan dus is aangetoond dat het klanten aanzet tot sneller betalen. Daarnaast stuurt Reeleezee ook een automatische herinnering bij te late betaling. Dankzij de koppeling met de bank is namelijk in één opslag te zien welke rekeningen nog niet betaald zijn. Een betaalherinnering sturen is een kwestie van een druk op de knop. Met deze twee kleine features vergroot het facturatiesysteem van Reeleezee de slagkracht van de ondernemer enorm.

Facturatie onderweg
Een ander belangrijke component van facturatie met Reeleezee is de app. Daarmee kan de gebruiker altijd en overal facturen maken en versturen. Met de app is facturering, net als in de webversie van het facturatiesysteem, een simpele invuloefening waarbij klantnaam, geleverde producten en diensten en de bijhorende tarieven gewoon aan worden gevinkt. Bovendien zijn die facturen helemaal in de lay-out van de gebruiker. En het facturatieprogramma rekent altijd mee – btw, korting en totaalbedrag staan automatisch goed.