Ondernemend

Smaakvol, spannend en super om te schenken

Henri Bloem importeert al tientallen jaren bijna alle wijnen rechtstreeks van de wijnboeren over de hele wereld. De kwaliteit is altijd van een hoog niveau en alle wijnen zijn kenmerkend voor hun herkomstgebied, waarbij de stijl van de wijnboer duidelijk zichtbaar is: smaakvol, spannend en super om te schenken én ontvangen!

Naast de winkel treft de klant het magazijn en proeflokaal van de wijnspecialist. De doorgang tussen beide panden is een prachtig, knus binnentuintje. “Daar maken we sinds dit voorjaar ook vaak gebruik van”, vertelt Sascha de Wilde trots. “We zijn begin april gestart met Enoteca Fiore. Vrij vertaald is dat ‘wijnhuis Bloem’.” Met Enoteca Fiore maakt Sascha haar droom waar. “Elke keer als we in Italië zijn en ergens in een winkel een wijntje proeven, krijgen we daar lekkere hapjes bij. Het leek me zo mooi om dat zelf ook te kunnen doen en de gemeente staat het nu ook toe. Wie op vrijdag- of zaterdagmiddag bij Wijnkoperij Henri Bloem langskomt, kan achterin de winkel of in de binnentuin plaatsnemen voor een goed glas wijn, gecombineerd met lekkere hapjes.

Bij Henri Bloem staat de totaalbeleving voor de klant erg hoog in het vaandel. In dat kader is het leuk om te vermelden dat binnen enkele weken het concept Le Soin de Verre in de winkel wordt geïntroduceerd. Sascha: “Wine by the glass. We plaatsen een serveerkast waarin we tien wijnen – vijf witte en vijf rode – presenteren waaruit de klant een glas kan proeven. Een mooie aanvulling op de Enoteca en een uitkomst voor de wijnliefhebbers die misschien net zijn teruggekeerd uit Italië en nog in de vakantiemodus verkeren.”          

Drukke maanden
Nu de zomervakantie ten einde is, bereidt het team van Henri Bloem – naast Sascha bestaande uit haar vader Willy de Wilde, haar echtgenoot Marco Hoogen Stoevenbelt en Igor Tiemens – zich voor op de drukke laatste maanden van het jaar. “Het begint donderdag 27 september al met een Italiaanse wijnproefavond in onze winkel. Donderdag 11 oktober presenteren we in ons proeflokaal een ‘duel’ tussen de kwaliteitswijnen uit de Zuid-Amerikaanse landen Chili en Argentinië. Heel bijzonder wordt zeker ook het wijnmakersdiner van vrijdag 26 oktober in City Lounge Apeldoorn aan de Stationsstraat en de winkelproeverij van zaterdag 27 oktober bij ons. Dit laatste vindt plaats tijdens het evenement Een Kijkje in de Keuken, hier in de Asselsestraat. Op beide dagen hebben we de Belg Jan de Bruyne te gast, van het wijnhuis Le Cecche uit Piëmonte, die in elk geval de koning onder de wijnen – Barolo – presenteert. Zondag 4 november hebben we dan nog de Najaarsproeverij bij City Lounge Apeldoorn en zaterdag 10 november wederom een winkelproeverij met een Italiaans wijnhuis.” 

Maar er is nog meer: “We zijn inmiddels ook officieel erkend als Champagnespecialist voor Apeldoorn en omgeving. We hebben de beste merken op dit gebied in huis en zeker met de feestdagen in het verschiet, kunnen we mooie relatiegeschenken leveren. Niet alleen met de superieure champagnes, maar natuurlijk ook met de allerbeste rode en witte wijnen. Informeer naar de mogelijkheden in onze winkel.”

 

Asselsestraat 52
7311 EN Apeldoorn
T 055-5221470
I apeldoorn@henribloem.nl
W www.henribloem.nl