Ondernemend

Schoenreparaties mogen ook in lockdown gewoon doorgaan

Hendrik sr. en Hendrik jr. runnen samen de schoenmakerij aan de Asselsestraat 42, samen met de acht jaar geleden als stagiair begonnen Kevin de Haan (links).

Het familiebedrijf Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij heeft toestemming om ook tijdens de huidige lockdown open te blijven. “We vallen onder de essentiële winkels, omdat we zogenoemde consumentenproducten leveren”, vertelt Hendrik Hooijer. “In ons geval betekent dit dat we reparaties uitvoeren aan schoenen – uiteraard – en andere leerproducten, plus we verzorgen duplicaties van sleutels.”

Hendrik is blij dat hij gewoon zijn werkzaamheden voor zijn klanten mag blijven uitvoeren. “Ik kan onbeperkt de reparaties blijven doen. De verkoop van andere producten is voorlopig nog niet toegestaan in mijn fysieke winkel, maar daarvoor verwijs ik iedereen naar de webshop op onze website schoenmakerijhooijer.nl.” De schoenmaker wijst er nog eens op dat de reguliere openingstijden van kracht zijn, om zoveel mogelijk klanten van dienst te kunnen zijn. “Gelukkig hebben we nog steeds veel aanloop hier, ook omdat we hier aan Asselsestraat in een blok zitten met bakker Keurhorst en slager De Groene Weg. Als foodwinkels mogen zij ook gewoon open blijven.”

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij is vanaf 1984 in Apeldoorn gevestigd. Later, in 1998, werd er ook een vestiging geopend in Twello. De naam Hooijer is uitgegroeid tot een synoniem voor kwaliteit en is een begrip in Apeldoorn, Twello en in de wijde omgeving. Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij is vandaag de dag een volledig geoutilleerd bedrijf, op moderne leest geschoeid, waar alles kwaliteit en liefde voor het vak ademt. Hooijer verricht bijvoorbeeld ook orthopedische aanpassingen aan uw schoenen. “We hebben hierin ruime ervaring. Zo voeren wij verhogingen uit en brengen bijvoorbeeld een afwikkelingsbalk aan en dergelijke. Dit doen wij snel en vakkundig.” Niet voor niets ook mag Hooijer zich gecertificeerd schoenhersteller en erkend leerbedrijf noemen.

Schoenmakersgilde

Hooijer is gecertificeerd door de Stichting Schoenmakersgilde en is Meester Schoenmaker. Het bedrijf wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening door middel van anonieme bedrijfsbezoeken. Hooijer mag alle reparaties voor Van Bommel, Van Lier en Greve uitvoeren, met de daarbij benodigde originele materialen van Van Bommel, Van Lier en Greve. Tevens verrichten zij reparaties voor alle overige merken. Daarnaast is Hooijer lid van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV). In 2019 en 2020 was het bedrijf genomineerd voor Schoenmaker van het jaar voor beide vestigingen. Een nominatie waar ze heel trots op zijn.

In deze moderne tijd is duurzaamheid overal het toverwoord, zo ook bij Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij. “Gooi je schoenen zeker niet weg als ze kapot zijn. Meestal zijn schoenen prima te repareren. Het verlengt de levensduur van uw schoenen. Hierdoor kun je ze langer gebruiken, waardoor ze uiteindelijk ook weer goedkoper worden. Repareren in plaats van weggooien is ook duurzamer”, aldus Hendrik. “Wij kunnen hier veel meer dan de meeste mensen denken. En ons advies is gratis.” Tenslotte heeft Hendrik nog een goede onderhoudstip voor de koudere maanden om de schoenen in optimale conditie te houden: “Gebruik anti-regenspuitbussen en ook goed poetsen levert prima resultaten op.”

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij is gevestigd aan Asselsestraat 42 in Apeldoorn. Voor meer informatie, telefoon 055-5786966, e-mail info@schoenmakerijhooijer.nl en website schoenmakerijhooijer.nl.