Ondernemend

SAP Business One Cloud voor vloeiende bedrijfsprocessen

Zoek je een nieuw Enterprise Resource Planning Systeem, kortweg ERP-systeem, om de bedrijfsprocessen in je onderneming te automatiseren? SAP Business One Cloud is in dat geval een uitstekende keuze. Met SAP Business One Cloud beschik je over een systeem waarmee je snel kunt schakelen, terwijl de gegevens veilig bewaard worden in de cloud van een gecertificeerde partner van SAP.

De cloud biedt bovendien als voordeel dat je waar dan ook ter wereld meteen toegang hebt tot de verschillende bedrijfsprocessen, zoals de administratie, bestellingen, voorraden en gegevens van klanten. Het enige waar je over dient te beschikken is een internetverbinding.

Wat is een ERP-systeem?
Met een ERP-systeem koppel je verschillende bedrijfsprocessen in een onderneming, waardoor bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden. Doordat alle data van de uiteenlopende afdelingen in een centrale database bewaard worden, kan iedere medewerker met toegang direct over de juiste gegevens beschikken.

Omdat veel processen in het management en de informatievoorziening geautomatiseerd zijn, verhoogt een ERP-systeem als SAP Business One Cloud de productiviteit in de onderneming. Daarbij is geen enkele organisatie gelijk, waardoor het prettig is dat ieder ERP-systeem volledig kan worden aangepast aan de betreffende organisatie.

De voordelen
Door gebruik te maken van SAP Business One Cloud hoef je minder tijd en energie te steken in het hosten van je bedrijfsprocessen. Als er storingen zijn bij de database, heb je hier als ondernemer geen omkijken naar. SAP Business One Cloud is voortdurend bezig om je te ontzorgen bij de automatisering. Zo kun jij je focussen op de kerntaken van het bedrijf.

Daarnaast profiteer je bij SAP Business One Cloud van een strenge beveiliging van de bedrijfsgegevens. SAP beschikt over meerdere ingebouwde firewalls en beveiligingsaspecten, waardoor ongenodigde bezoekers niet bij de bedrijfsinformatie terecht kunnen komen. Je raakt daarbij nooit je gegevens kwijt vanwege automatische back-ups van de bedrijfsgegevens in de cloud.

Kies je voor cloud of on-premise?
SAP Business One kan je zowel on-premise als cloud-based toepassen in je onderneming. Met een on-premise installatie plaats je het ERP-systeem op een lokale server, bijvoorbeeld binnen het kantoor. Zo behoud je volledige controle over gevoelige bedrijfsgegevens en is de veiligheid gegarandeerd.

Heb je er echter geen behoefte aan om zelf een server binnen het bedrijf in te richten, dan is de cloud van SAP een aanrader.

Kun je SAP Business One Cloud web-based gebruiken?
Een groot gedeelte van het ERP-systeem kun je online gebruiken door middel van de SAP Business One WebClient. Het systeem is echter niet volledig web-based, maar bevindt zich ofwel op een lokale server, ofwel in de SAP cloud.

Bij de keuze voor de SAP Business One Cloud worden de bedrijfsgegevens op de veilige servers van SAP geplaatst.

Wat zijn de tarieven?
Het aanschaffen van SAP Business One Cloud is gratis. Je dient echter wel kosten te voldoen voor de implementatie van het systeem in je bedrijf. Ook betaal je maandelijks bedrag per gebruiker. Wat de hoogte van deze tarieven is, hangt af van de installatie.

Maak je gebruik van on-premise bij SAP Business One, dan betaal je een lager bedrag dan wanneer je gebruik maakt van hosting in de cloud. Op de website van Logres vind je een eenvoudig overzicht van de verschillende kosten.