Ondernemend

Pruis al vele jaren schoentechnisch leverancier in Zutphen

Pruis Schoentechniek & Voetzorg vervaardigt al meer dan tachtig jaar hoogwaardige kwaliteit steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen en (semi-)orthopedische schoenen voor mensen met lichte tot zware voet-, knie- en lage rugproblemen. Maar hun voetzorg gaat verder dan dat. “Wij werken nauw samen met specialisten in het Gelre, zowel in Apeldoorn als in Zutphen. Ook houden wij wekelijks spreekuur in de Lunette in Zutphen en hebben daar tevens goed contact met een pedicure en podotherapeut. Voor vrijblijvend advies en maatnemen van steunzolen, heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig.”

Stukje historie

Al in 1937 startte de familie Pruis een (schoen)reparatiebedrijf in Ugchelen. Omdat zij na de oorlog meer wilde betekenen voor de klanten en kennis en kunde maximaal wilde inzetten, is de familie vanaf 1957 verder gegaan als Orthopedische Schoenmakerij. In 1965 kwam de heer Brunekreeft senior bij de Firma Pruis en Zonen. Toen de heer Pruis senior in 1985 overleed, namen de heren Pruis junior en Brunekreeft senior samen de activiteiten over. Vanaf 2001 tot juni 2019 was Pruis Orthopedische Schoentechniek gevestigd in het pand naast Klimmendaal (vroeger Kastanjehof) aan de Arnhemseweg. In 2005 trad Arno toe tot het vennootschap van zijn vader en Pruis junior. “Om klanten uit de regio Zutphen makkelijker te kunnen bedienen, is er gekozen om naast de locatie Apeldoorn, ook een wekelijks spreekuur in de Sutfene (gebouw Lunette) in Zutphen te houden. U kunt hiervoor een afspraak maken op 055-5332783. Ook hebben wij in Zutphen een kleine werkplaats om enige aanpassingen te verrichten.”

Voetstand en houding

Goed bewegen is de basis van een gezonde leefstijl. Voetklachten kunnen u hierin beperken. Hierbij is een goede schoen niet altijd voldoende. Daarom kijkt de orthopedisch schoentechnicus altijd naar de voetstand in combinatie met de houding. Zo kunnen lage rugklachten bijvoorbeeld verklaard worden door een verschil in beenlengte. De aanmeting van steunzolen wordt gedaan met de modernste technieken. Het advies dat daarbij gegeven wordt (over schoenen, voeding en meer) is vrijblijvend. Wie overgaat tot het laten maken van steunzolen, kan deze normaliter binnen twee weken al ophalen. Ze worden namelijk gemaakt in de werkplaats in Apeldoorn.

Samenwerkingen

Van kinderen tot ouderen en sporters tot niet-sporters, het team van Pruis heeft jarenlange ervaring en opgebouwde kennis als het gaat om schoentechniek en voetzorg. “Daarnaast werken wij nauw samen met ziekenhuizen, specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten en schoenwinkels, zowel in Apeldoorn als in Zutphen. Pruis begrijpt uw probleem en denkt met u mee, zodat we samen naar een schoentechnische oplossing kunnen werken. Wij begrijpen dat u liever naar een gewone schoenenwinkel stapt en willen u niet bij iedere stap uw verhaal opnieuw moeten laten doen. U zult daarom bij Pruis zoveel mogelijk door dezelfde persoon geholpen worden en één aanspreekpunt hebben.”

Nagenoeg alle behandelingen bij Pruis Schoen & Orthopedie worden (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar. Daarnaast volgt het team alle adviezen en richtlijnen van het RIVM op. Zo wordt er momenteel gewerkt met mondkapjes op. Zowel de wachtruimte als behandelkamers zijn zodanig ingericht, dat cliënten met een veilig gevoel Pruis kunnen bezoeken aan de Kayersdijk 17 in Apeldoorn en aan de Coehoornsingel 3 in Zutphen.

Bel voor meer informatie naar 055-5332783 of kijk op: www.pruis-orthopedie.nl.