Ondernemend

‘Paarden als spiegel van menselijk gedrag’

Teambuilding, inspirerend leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, een paardencoachopleiding en wandelcoaching. Dit alles is mogelijk bij Paardencoaching Be the fittest in Ugchelen. Bij alle disciplines speelt de edele viervoeter uiteraard een belangrijke rol.

Wie zich aanmeldt bij Ineke van Rheenen en haar team, kan terecht bij diverse workshops. Bijvoorbeeld ‘Doelgericht sturing geven aan levensloop en loopbaan’. “Onze visie is dat mensen zich langs twee lijnen ontwikkelen: een innerlijke vaak minder zichtbare levenslijn en een uiterlijke levenslijn. De innerlijke levenslijn staat kort gezegd voor: wie ben ik van binnen, wat inspireert mij, wat drijft mij, wat geeft voldoening. De uiterlijke levenslijn staat voor: waar ben ik geboren, opvoeding, opleiding, huidige werk en relaties. Kort gezegd: wie ben ik geworden als gevolg van omstandigheden.” Of wat te denken van de workshop Inspirerend Leidinggeven. “Een persoonlijke ontdekkingsreis. Om te overleven is het voor paarden essentieel dat zij goed leiderschap van een afstand herkennen. Ervaren ze oprecht, duidelijk en betrokken leiderschap, dan volgen ze direct.”

De workshop empatisch handelen focust op het vermogen van iemand om zich in de gedachten-en belevingswereld van anderen te kunnen inleven. Daarnaast is er het bedrijfsuitje ‘Spiegelen met paarden’. “De meerwaarde van dit bijzondere bedrijfsuitje gaat verder dan vermaak. Een belangrijk doel is in eerste instantie om de nabijheid van het paard te ervaren en om u een plezierige dag te bezorgen.” De workshop Teambuilding met paarden refereert aan de paardenkudde als een beeldende metafoor voor een optimaal functionerend team. Bovendien maakt het kuddebewustzijn van paarden hen ook zeer gevoelig voor de dynamiek in een team met mensen. “ Met wandelcoaching Be The Fittest vindt men een weg naar een nieuw evenwicht. Wandelen verbetert niet alleen onze conditie, ook van natuurbeleving worden we gezonder en gelukkiger.”

Ineke is trainer, loopbaanprofessional en gecertificeerd paarden & wandelcoach. Ze heeft vanuit haar opleiding als BMW-er leren kijken naar mensen en organisaties vanuit systemisch perspectief. “Ik weet dat iedereen wordt beïnvloed door systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Deze kennis zet ik in voor de paardencoaching.” Sinds 1994 werkt Ineke, vanuit haar eigen onderneming, met mensen en teams aan thema’s als communicatie, samenwerking, leiderschap en talentmanagement. “Mijn missie is om met korte en krachtige interventies een groot verschil te maken. Die impact wordt bereikt door de inzet van paarden als spiegel van menselijk gedrag. De paarden zorgen voor beeldende metaforen, ervaringsgerichte leeractiviteiten en feedback op houding en (non-verbale) communicatie. Met beide voeten op de grond, maar verbonden vanuit het hart en nieuwsgierig naar groeimogelijkheden, zet ik mijn enthousiasme en levenservaring in.”

Zowel Ineke als haar collega’s Tjarda en Ype zijn gecertificeerd paardencoach. Allen hebben les gehad van docenten die in Amerika door M. Roberts & K. Hempfling zijn opgeleid, waarbij het gedachtegoed is dat de mens gebruik maakt van de natuurlijke eigenschappen en verbinding met paarden. Ineke: “Tijdens de paardencoachsessie brengen we u met het paard in een afgezette ruimte. De situatie die dan ontstaat, wordt vaak omschreven als simulatie van de werkelijkheid. Aan de hand van oefeningen met het paard ervaart u over welke kwaliteiten u beschikt en tegen welke blokkades u aanloopt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de spiegelende kracht van het paard. Het mooie van een spiegel is dat het kaatst wat het ontvangt, zonder oordeel. Onbewuste gedragspatronen worden zichtbaar en voelbaar. De rol van de paardencoach is om het gedrag van het paard te lezen en te vertalen. De paardencoach geeft in de nabespreking aan wat in het contact met het paard zichtbaar is geworden; daarbij wordt u uitgedaagd een koppeling te maken naar het dagelijks leven en/of de werksituatie. Verschillende werkvormen worden hiervoor ingezet.”

Paardencoaching Be the fittest
Spadelaan 212
7331 AL Apeldoorn
Van Golsteinlaan 20
7339 GT Ugchelen
T 06-51412350
E info@paardencoachingbethefittest.nl
W www.paardencoachingbethefittest.nl