Ondernemend

Overstappen naar sim only: 3 tips

Kan je huidige telefoon nog gemakkelijk een ronde mee? Maar loopt je abonnement binnenkort af? Dan is sim only een uitstekend alternatief. Met sim only ben je niet alleen voordeliger uit, maar beschik je ook nog eens over meer flexibiliteit. Je betaalt niet meer voor een nieuw toestel, maar alleen voor hetgeen je ook daadwerkelijk gebruikt. Dat levert veel financiële voordelen op. 

Toch is nog lang niet iedereen bekend met de werking van sim only. Waar moet je aan denken als je deze overstap maakt? Hoe zorg je ervoor dat het abonnement werkelijk bij je past? In dit artikel zetten we drie tips op een rij om deze overstap soepeler te laten verlopen. 

1. Stap over naar een andere provider 

De meeste mensen blijven langdurig bij hun huidige provider. Zodra hun abonnement bijna verloopt, krijgen ze dan ook de mooiste aanbiedingen voorgeschoteld. Slim, want hierdoor kijk je vaak niet verder. Toch is het verstandig om dat wel te doen. Door de jaren heen wil er immers nog wel eens wat veranderen. Grote kans dat je bij een andere provider dus voor minder geld een grotere bundel kunt afsluiten. Zeker wanneer je ook nog eens de overstap naar sim only maakt. Daarom loont het zeker om eerst te vergelijken en te onderzoeken bij welke provider je de beste voorwaarden kunt vinden. Op die manier geef je niet onnodig veel geld uit. 

Wees overigens ook niet bang dat je hierdoor direct je telefoonnummer verliest. Bij de meeste providers kun je deze eenvoudig meenemen. Dat scheelt weer administratieve rompslomp en hoeft dus geen reden te zijn om over te stappen. Wil je toch graag bij je huidige provider blijven, maar zie je dat de tarieven elders lager liggen? Bespreek dit dan met ze. Vaak valt er nog wel iets te regelen. 

2. De juiste bundel 

Dan is het natuurlijk ook van essentieel belang dat je voor de juiste bundel kiest. Hoeveel sms- en belminuten heb je nodig? Hoeveel data voor internet? Het is verstandig om hierbij je huidige verbruik onder de loep te nemen. Heel veel mensen betalen te veel doordat ze een te hoge bundel hebben afgesloten. Dat zou zonde zijn. Kies dus voor een bundel die past bij jouw gemiddelde verbruik. Zo bespaar je eenvoudig kosten. 

Bel je juist vaak buiten je bundel of gebruik je meer data? Dan is het meestal voordeliger om juist voor een ruimere bundel te kiezen. Bijbetalen is over het algemeen duurder. 

3. Looptijd 

Hoe lang wil je van het abonnement gebruikmaken? Bij sim only geniet je van hogere flexibiliteit. Zo zijn sommige abonnementen zelfs maandelijks opzegbaar. Je betaalt hier echter wel meer voor. Het is voordeliger om voor een- of tweejarig abonnement te kiezen. Bedenk dus goed hoe lang je het abonnement nodig hebt en hoe belangrijk flexibiliteit op dit gebied is. Zo betaal je nooit meer dan nodig is.