Ondernemend

Opgeheven coronaregels laten de catering opbloeien

Sinds we de coronapandemie achter ons hebben gelaten, zien we dat mensen weer zin hebben om samen te komen. Iedereen lijkt weer behoefte te hebben aan contactmomenten, alsof de corona er nooit geweest is. Juliët, de cateringmanager van Gotink Catering, merkt dit als geen ander.

Juliët vertelt ons dat ze direct na het opheffen van de coronaregels bezig mocht met de voorbereidingen om een enorm personeelsevenement van drie dagen te cateren. “De coronaregels waren amper een maand opgeheven en toen mocht ik al naar de Lebuïnuskerk in Deventer. Er zouden in drie dagen 1.200 tot 1.500 personen komen voor een hapje en een drankje. Enorm leuk om te organiseren natuurlijk, maar het was wel een beetje onwerkelijk met de coronamaatregelen nog in het achterhoofd”, zegt Juliët.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juliët vindt dat ze überhaupt de mooiste baan heeft die er bestaat. Wat is er nu leuker dan een feestje of borrel organiseren? Wanneer wij haar vragen naar het leukste evenement van het afgelopen jaar, vertelt ze met een grote lach: “Voor Pets Place in Deventer mochten we de grand opening organiseren. In samenspraak kozen wij voor een walking dinner waarbij kleine lekkere gerechtjes werden uitgeserveerd door het bedienend personeel. Uiteraard kon dit lekkers gegeten worden onder het genot van een drankje. Een geweldige partij waarin de chef-kok en ik al onze creativiteit en energie kwijt konden.”

Het digitale vergaderen bestaat nog steeds en er is een duidelijk verschil qua drukte in kantoordagen. De echte drukke kantoordagen zijn tegenwoordig dinsdag en donderdag. Bij Gotink Catering merken ze dat vooral aan de piek in vergaderlunchbestellingen op deze dagen. Voor de corona was maandag ook altijd een drukke dag. Nu is het op maandag minder druk. Aan de ochtend- en avondspits is dit ook te merken. Op dinsdag en donderdag duurt de spits het langst.

Niet alleen de werknemers van bedrijven hebben weer behoefte aan bijeenkomen, ook in de  privésfeer bloeien de feesten en partijen weer op. Mensen lijken na de corona nog meer uit te willen pakken en uiteraard weer de verschillende gelegenheden samen te vieren. “Zo mocht ik onlangs een vijftigste verjaardag cateren in Twello”, zegt Juliët trots. “De schuur mocht ik om laten bouwen met zitjes en een bar. Buiten konden we een overdekte dansvloer neerzetten en tot slot heb ik voor de lekkere trek aan het einde van de avond een snackwagen geregeld!”

De mensen zijn ongekend snel weer teruggekeerd naar het oude normaal. We waren hier weer snel aan gewend en hadden de wereld zonder corona gemist. Corona heeft veel invloed gehad op onze maatschappij en heeft een aantal elementen blijvend veranderd. Hopelijk heeft het ons doen beseffen onze vrijheid te koesteren. De vrijheid vieren, een feestje of evenement: neem contact op met Juliët door te bellen naar 0570-626606 of kijk op gotink.nl/catering