Ondernemend

OpenDeur Apeldoorn – De moderne makelaar met meerwaarde

OpenDeur oprichters Remko Amstelveen (register makelaar-taxateur) en Wouter Smit (online specialist) komen beiden uit een verschillende branche, maar toen ze elkaar tegenkwamen bleek al snel dat ze dezelfde visie deelden op de makelaardij. Samen met register makelaar-taxateur Sascha Kruijshoop is het team compleet. Zij runt met haar team de vestiging in Apeldoorn. Als ervaren makelaar weet Sascha als geen ander, dat verkopers altijd op zoek zijn naar een zorgeloos verkoopproces en de hoogste opbrengst. Wouter merkte bij het kopen van zijn eerste huis dat de makelaardij achter loopt op het gebied van digitalisering en data: “We hebben niets tegen traditionele verkoopmethodes, integendeel. Alles dat werkt om woningen te verkopen, zetten wij in, maar wij gaan ook een paar stappen verder op het gebied van slimme software en data, waarmee we meer potentiële kopers bereiken voor onze opdrachtgevers”.

Het maximale eruit halen voor opdrachtgevers

Uit onderzoek blijkt dat makelaars veelal hetzelfde opereren en opdrachtgevers vaak teleurgesteld zijn in de meerwaarde van een makelaar. Jullie hebben veel makelaarservaring in huis. Hoe zet je deze ervaring in om die meerwaarde te bieden waar verkopers zo naar op zoek zijn? Sascha: “De ervaring die wij hebben opgedaan in het makelaarsvak in Apeldoorn en omgeving is essentieel om te begrijpen waar opdrachtgevers naar op zoek zijn. Zonder die ervaring, helpt software niet. Maar de combinatie van beide is geweldig. Verkopers vragen ons vaak of we al kopers hebben voor hun woning. Ons software team, onder leiding van Richard (directeur software), heeft daarom een functionaliteit ontwikkeld waarmee we woningzoekers, die eerder een vergelijkbare woning hebben bezichtigd, automatisch koppelen aan de woningen van onze verkopers. Vaak kunnen we daarom al meerdere bezichtigingen plannen nog voordat de woning op Funda staat. Dit soort functionaliteiten helpen mij als verkoop- en aankoopmakelaar om het maximale eruit te halen voor onze opdrachtgevers.” Zijn jullie ook transparant met jullie tarieven? Remko geeft aan dat opdrachtgevers vaak positief verrast zijn dat ze op basis van hun postcode en huisnummer, het tarief voor de verkoop van hun woning op ons platform kunnen zien.

Voor elke woning de beste koper vinden

Over marketing wordt wel eens negatief gedacht. Jullie zetten het puur in voor de klant? Sascha, Remko en Wouter knikken tegelijkertijd. Sascha zegt: “Dat is zeker zo. Bij ons gaat het niet om ons, maar om de klant. Marketing voor de verkoop van woningen is heel belangrijk voor ons. Dat richt zich zowel op bereik als op presentatie van de woning.” Remko benadrukt dat de presentatie van de woning vaak onderschat wordt: “We willen het echt anders doen met een kwalitatief hoogstaande woningpresentatie, professioneel-geprinte glossy magazines en maatwerk teksten van een professionele tekstschrijver. Data van Funda wijst uit dat onze woningen 79% beter bekeken worden dan de gemiddelde makelaar uit de regio. Onze service gaat verder en met de combinatie van lokale kennis van de NVM makelaars, persoonlijke aandacht en de toevoeging van data en slimme software, vinden we de beste koper voor elke woning. het belang van de opdrachtgever is het enige dat voor ons telt.

Wapenrustlaan 11, Apeldoorn
Contactpersoon: Sascha Kruijshoop
T 055-203 22 33
E info@opendeur.nl
W www.opendeur.nl