Ondernemend

Ongediertebestrijder Marcel Bloemers verjaagt ongenode gasten

DEVENTER – Ongedierte dat je huis of bedrijf binnendringt, dàt wil je voorkomen. Het is daarom zaak om een goede ongediertebestrijder in de arm te nemen die de crisispunten monitort en effectieve maatregelen treft die plaagdieren buiten de deur houdt.

Marcel Bloemers bestrijdt ongedierte in Deventer en omgeving. “Ik heb veel ervaring in het bestrijden van wespen, mieren, vliegen, muizen en ratten. Ik doe dit werk al meer dan tien jaar. Ik ben ermee begonnen toen een vriend van mij vroeg of ik hem wilde helpen met ongediertebestrijding. Ik vond het leuk en ben ermee doorgegaan. Acht jaar geleden haalde ik de nodige diploma’s om dit te doen. Elk jaar heb ik een opfriscursus. Ik ben nu bezig om mijn bedrijf te certificeren voor muizen- en rattenbestrijding. Vanaf 2023 mogen alleen gecertificeerde bedrijven hiervoor ingehuurd worden. De overheid wil verkeerd gebruik van gif inperken

omdat anders resistentie ontstaat bij ratten en muizen.”

Bestrijding

Preventie is de beste en goedkoopste manier om ongedierte te bestrijden. Ieder gebouw heeft zijn eigen afmeting en omgeving. Wat je erin verwerkt of opslaat bepaalt of het aantrekkelijk is voor ongedierte. “Ik heb acht jaar gewerkt voor een grote supermarktketen in west- en noord-Nederland. Ik deed controle en beheersing. Elke supermarkt moet ongediertebestrijding hebben. Dat geldt overigens ook voor restaurants en andere bedrijven die met voedsel werken. Kantoorgebouwen doe ik ook en bestrijding voor particulieren, maar dat is iets anders. Als je mij belt help ik binnen 48 uur. Mijn bedrijf zit sinds vorig jaar in Deventer, maar ik werk in de wijde omgeving. De laatste maanden ben ik vooral extra druk geweest met wespenbestrijding. Het was dit jaar echt extreem. Deze winter zal de nadruk meer op muizen en ratten liggen. Ik geef garantie op de verwijdering van wespennesten.

De kosten hiervoor bedragen 65 euro. Dat is ongeveer het basistarief voor alles, maar dat is ook wel afhankelijk van de liters vloeistof die ik moet gebruiken voor bijvoorbeeld de bestrijding van vliegen. Ik werk zoveel mogelijk milieuvriendelijk. Ik heb daarom ook een elektrische auto aangeschaft zodat ik zonder uitstoot rond kan rijden.”

Telefoon 06-41211304, e-mail: info@marcelbloemers.nl en website www.marcelbloemers.nl