Ondernemend

Onbeperkt genieten van internationale gerechten

EERBEEK – Restaurant Formidable, gevestigd aan Kloosterstraat 1 in Eerbeek, heeft een internationale keuken met een diversiteit aan gerechten. Van Aziatisch tot Mediterraan, door de chef-koks worden de fijnste gerechten met verse ingrediënten en van hoge kwaliteit geserveerd. Voor iedereen staat er wel iets op het menu. Het grote voordeel is dat men onbeperkt kan genieten voor een vaste prijs. 

Het concept is bedacht door eigenaar en chef-kok Wuen-tse Chang, die eind vorig jaar het restaurant opende. “Niet iedereen kan luxe eten veroorloven”, vertelt hij. “Daarnaast heb je vaak menu’s, waardoor de gasten maar een beperkt aantal gerechten kunnen proeven; anders wordt het te prijzig. Er zijn dan buffetrestaurants, waar je kunt pakken wat je lekker vindt, maar dat gaat vaak ten koste van de kwaliteit van het eten. Daarom kwam ik met het idee om op hoger niveau te koken voor een vaste prijs, waarbij de gasten alles kunnen proeven. We brengen hierdoor luxe eten naar de middenklasse. U bestelt een gerecht per ronde, tot u vol zit. Er wordt veel aandacht besteed aan het serveren van goede gerechten met mooi opgemaakte borden. Daarnaast is ons doel om onze gasten een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Gastvrijheid staat bij ons dan ook centraal.”

Fusion
De menukaart bestaat voornamelijk uit fusion-gerechten: westers georiënteerde gerechten met oosterse invloeden. “We hebben bijvoorbeeld sushi, gamba’s en carpaccio, maar ook traditionele kipsaté in een nieuw jasje. Op onze menukaart vindt u ook luxere gerechten, zoals coquilles, oesters, zeebaars, gepocheerde witvis, lamskoteletten en Angus beef. Bij elk gerecht kan men friet en sla bestellen.”

Wine and dine
Er wordt speciale aandacht besteed aan het schenken van mooie wijnen, die passend zijn bij de gerechten. Door de aankoop van bijzondere wijnen van een gerenommeerde wijnleverancier kan het restaurant wijnen aanbieden voor een goede prijs. “We schenken standaard huiswijnen, maar ook luxere soorten, zoals champagne, prosecco en cava. Onze duurste fles is 35 euro. Daarnaast hebben we ook diverse cocktails.”

Formidable is maandag tot en met zondag geopend van 17.30 tot 22.30 uur. De keuken sluit om 22.00 uur. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aanbevelen. Zo kan er vroegtijdig goed ingekocht worden om voedselverspilling tegen te gaan. Reserveren kan via de website www.formidable.nl, door te mailen naar info@eerbeek.formidable.nl of bel 0313-745009 (vanaf 12.00 uur bereikbaar). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.