Ondernemend

Niet weg in de zomer? Zo’n ramp is dat niet: 5 x voordelen

Het zal voor menig gezin in Nederland even slikken worden na een dure winter vol energierekeningen: een zomervakantie zit er dan niet in. Maar thuisblijven wil niet zeggen dat je geen vakantie viert, integendeel zelfs: het scheelt veel gedoe. Een aantal voordelen van een vakantie thuis.

Geen druk zwembad

De kinderen spelen gewoon in het eigen bestway zwembad dat in de tuin staat. Woon- en tuinwarenhuis Heuts, zowel online als fysiek bereikbaar, biedt diverse modellen van uiteenlopende afmetingen aan. Met enkele dagen zwemmen in de tuin in plaats van in het gemeentezwembad heb je de kosten er al uit, want de snacks en drankjes komen uit je eigen koelkast. Geen rijen, geen onoverzichtelijke taferelen, geen drukte, dat is pas vakantie.

Je ziet Nederland met andere ogen

De schoonheid van de Nederlandse steden (Zutphen, Breda, Alkmaar) ontdek je tijdens ‘losse’ dagjes uit. Natuurgebieden als De Peel en De Biesbosch zijn heerlijke plekken. Normaal gesproken rij je overal gehaast voorbij, nu heb je de tijd om met alles nader kennis te maken. En dan blijkt dat je het boek dat Nederland heet, nog lang niet uit hebt. Overal spreken ze jouw taal, met handen en voeten communiceren is niet nodig.

Alles is dichtbij

In Nederland zijn alle uitjes betrekkelijk dichtbij als je die ritjes vergelijkt met een trip richting pakweg Spanje of Kroatië. Dan is anderhalf uur rijden voor een dagje dierentuin of pretpark een relatieve peulenschil. Je weet je favoriete horeca en winkels blindelings te vinden en het openbaar vervoer brengt je tot in alle uithoeken. Een klein land heeft zo zijn voordelen als je een zomer thuisblijft!

Je leert je tuin waarderen

De vakantie in eigen tuin nodigt, behalve tot het neerzetten van een zwembad waar jong en oud in genieten, uit tot het aanpakken van klussen. In deze dure tijd is dat stukje grond iets om te koesteren en er een zo mooi mogelijke plek van te maken. Denk aan een loungeterras met schaduwdoeken, een moestuin of zelfs een pizza-oven. Veel kun je zelf maken voor weinig geld. Het gebruik van houten pallets – vaak gratis op te halen – voor tuinmeubilair is niet voor niets zo populair.

Weinig gedoe

Je blijft verschoond van onverklaarbare wachttijden bij de autoverhuur, tol- en slechte wegen, vaccinaties en visa, drukte en vertraging alsmede de vele extra kosten op luchthavens, Lost in Translation-achtige situaties in landen waar ze geen woord Engels spreken en ga zo maar door. Kortom: gedoe dat bij veel vakanties komt kijken.