Ondernemend

Nederlanders over de grens: wat word er van ons gevonden?

Jij hebt een bedrijf gestart hier in Nederland, dat is uitgegroeid tot een daverend succes. Erg goed, maar als de echte entrepreneur die jij bent, ben je nog niet helemaal klaar. Er is namelijk nog de rest van de wereld om te veroveren! Met online marketing is er tegenwoordig veel mogelijk vanuit Nederland: je kunt de wereld vanaf thuis veroveren. Maar voordat je internationale zoekmachine marketing uit gaat voeren, is het goed om te weten wat men van je vindt. Lees snel verder!

1. Direct

In Nederlander houden we er enorm van om te zeggen wat we vinden. Wanneer je in Nederland zaken gaat doen, is het dus ook niet gek om van je partner een mail te ontvangen vol kritiek. Sterker nog: vaak vinden we dit fijn, aangezien we hierdoor weten hoe we kunnen verbeteren. Wanneer jij de grens oversteekt, raden we aan toch even te wachten met dit soort mailtjes. De Nederlandse directheid wordt over de grens namelijk snel gezien als onbeleefd. Eerst even om de zaken heen draaien vinden we raar om te doen, maar wordt juist gewaardeerd. 

2. Andere trends

Wanneer jij je specifiek wil focussen op zoekmachine marketing is het fijn om niet alleen te weten wat er van je gevonden wordt, maar ook hoe de andere partij zich juist wel gedraagt. Je kunt namelijk niet je Nederlandse strategie overnemen voor een ander land: de zoektrends zijn hier waarschijnlijk anders. Door vooraf goed onderzoek te doen op het gebied van zoekwoorden, vul jij je campagne succesvol in. 

3. Humor

Nederlanders zijn vrij informeel. Misschien had je dit zelf nog niet helemaal door, maar denk maar eens na: als je ergens informatie over wil vinden, vind je het waarschijnlijk niet erg om tussendoor iets grappigs tegen te komen. Dit is verschillend wanneer je de oversteek naar het buitenland maakt: verschillend per land kan een grapje op het verkeerde moment hier enorm in het verkeerde keelgat schieten. In Duitsland is de toon juist vaak serieus, waar in Engeland een grapje op de juiste manier juist wel weer gewaardeerd wordt.

Oversteek maken?

De oversteek naar het buitenland maken is een hele mooie stap om te maken, maar kan enorm lastig zijn om alleen te doen. Neem eens een kijkje op traffictoday.nl en ontmoet een partner die je hier graag bij helpt!