Ondernemend

Natuurlijk begraven, in verbondenheid met de natuur

HEELWEG – Natuurlijk begraven komt steeds vaker voor. Daarvoor zijn er diverse ‘natuurlijke’ kisten verkrijgbaar. Bij natuurkist.nu worden alle kisten volgens ambachtelijk vakmanschap met de hand gemaakt. “Al onze kisten zijn vrij van spijkers, schroeven en nieten. De kist kan worden bekleed met een strak katoenen kistbekleding of ongebleekt katoen dat los in de kist wordt gelegd.”

Voor het sluiten van de kist wordt deze doek om de dierbare heen geslagen. “De kisten zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor geen enkele kist hetzelfde uiterlijk heeft.” Er kan als gevolg van temperatuurverschil een barst of scheur in de massieve planken ontstaan. Dit is geen beschadiging, maar het bewijs dat er met natuurlijke, massieve materialen wordt gewerkt.”

Het aanbod is compleet bij natuurkist.nu. Denk aan kisten, waden en doeken, urnen, hemden, sluitingen, draagbaren, condoleanceboeken, kinderkistjes en -mandjes, rouwlint, bloemenframe en kistbekleding. Voor meer informatie: www.natuurkist.nu

Koestermandjes
Als tijdens de zwangerschap blijkt dat je kindje is overleden, staat je wereld stil. Intens verdriet en ongeloof overheerst. Om liefdevol afscheid te kunnen nemen levert Koestermandjes diverse mandjes en kistjes. Ook is er een uitgebreide collectie natuurkisten en aanverwante artikelen te koop. Alle kisten zijn geschikt voor zowel natuurbegraven als traditioneel begraven of cremeren.

Naast de collectie koestermandjes en koesterkistjes voor stilgeboren kindjes vanaf de 6e maand zwangerschap, zijn er ook koestermandjes en koesterkistjes voor prematuur geboren kindjes vanaf 12 weken. “Deze koestermandjes en koesterkistjes zijn geschikt voor de watermethode, ook wel water opbaren genoemd. Zoals de naam koestermandjes al zegt, leveren wij mandjes waarin uw kindje nog te koesteren is; wat in de dagen voor het definitieve afscheid zeer belangrijk is.” Voor meer informatie: www.koestermandjes.nl