Ondernemend

Minder uitgeven, wel een groter aanbod op tv

Door stijgende vaste lasten zoek je misschien naar manieren om te besparen. Helaas lijkt vrijwel alles, waaronder boodschappen, energie en andere abonnementen, alsmaar duurder te worden. Waar kun je dan wel op besparen? Grote kans kun je voor televisie nog wel wat goedkoper uit zijn. Doe je voordeel met onderstaande tips.

Wel of geen vaste tv-aansluiting
Heb je nog een vast televisie abonnement, waarmee je alles kijkt van de Nederlandse tv? En gebruik je dit nog wel? Je zou niet de eerste zijn die maandelijks ervoor betaalt zonder er ooit nog naar te kijken. En dat is natuurlijk zonde. Als dit het geval is kun je je abonnement maar beter opzeggen. Je kunt dan alsnog tv kijken door gebruik te maken van streamingsdiensten, daarover zo dadelijk meer.

Huidig abonnement herzien
Kijk je nog wel? Ook dan loont het om je abonnement onder de loep te nemen. Vergelijk internet en tv en stap over als je momenteel niet gebonden zit aan een vast contract. Als ‘nieuwe klant’ sleep je namelijk een flinke welkomstbonus in de wacht, wat je wel €30 per maand kan besparen ten opzichte van je huidige abonnement. Er is niet per se een specifieke aanbieder het voordeligst, maar het gaat er juist om dat je die welkomstkorting pakt die vrijwel iedere provider aanbiedt.

Houd rekening met gratis zenders
Wanneer je die tv-pakketten gaat vergelijken dan is het belangrijk dat je checkt welke zenders inbegrepen zitten. Veel mensen kijken naar de standaard zenders als NPO, RTL en SBS, Net5 en Veronica, maar er zit vaak nog veel meer in het pakket. Zo krijg je bij Online.nl bijvoorbeeld gratis toegang tot Canal+ Films & Series, FilmBox en Starzplay, en bij T-Mobile ESPN Eredivisie. KPN daarentegen verrast je met een gratis Smart TV. Het aanbod is wisselend, dus bekijk de huidige deals en beslis wat voor jou interessant is.

Kiezen voor streaming
Wie dus geen vaste tv-aansluiting meer wenst, die kan prima als alternatief kiezen voor streamingsdiensten. Streamingsdiensten Nederland? Die zijn er in ieder geval genoeg! Voor iedere doelgroep wat wils. Zo kiezen liefhebbers van Nederlandse tv bijvoorbeeld voor NLZIET of Videoland. Sportliefhebbers zitten goed bij F1 TV en ESPN. Daarnaast zijn er nog tal van diensten met een divers aanbod aan films, series en documentaires.

Welke streamingsdienst past bij je
Hoewel de streamingsdiensten meestal voor circa €5 tot €15 per maand beschikbaar zijn, kom je natuurlijk nog best prijzig uit als je bij tal van diensten een abonnement zou afsluiten. Er zijn er immers zo veel, en dat aantal blijft stijgen. Om te besparen is het een kwestie van kiezen. Goed nieuws! Veel diensten bieden een gratis proefperiode aan, zodat je gratis kunt testen wat bij je past. Zo kijk je bijvoorbeeld Amazon Prime, NLZIET en Discovery Plus tot een maand gratis. Door verschillende proefperiodes af te wisselen kun je al flink wat besparen en daarna je favoriet kiezen.

Altijd de nieuwste films
Houd je er ook van om de nieuwste films te bekijken? De prijzen van bioscooptickets gaan ook niet meer over rozen. Thuis kijken is voordeliger. Wil je die bepaalde kaskraker graag zien? Dan kun je gebruik maken van Pathé Thuis. Standaard staan de instellingen op HD (hoge kwaliteit). Pas die aan naar SD, dan kun je vaak nog een euro per film besparen. En de kwaliteit voldoet dan prima voor een standaard televisiescherm.