Ondernemend

Milieuvriendelijk toiletpapier gemaakt van bamboe

Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld, die tot 35% meer nieuwe groei per jaar produceert dan enige andere boom. Het groeit ook sneller dan bijna elke andere boom: een bamboescheut kan binnen 24 uur een meter groeien en binnen twee maanden de volle hoogte bereiken. Omdat bamboe zo snel groeit en zich zo snel herstelt, is het een uiterst duurzame hulpbron.

Behalve dat het milieuvriendelijk is, biedt bamboe toiletpapier verschillende voordelen ten opzichte van traditionele tissue producten en het milieuvriendelijke toiletpapier gemaakt van bamboe heeft meer voordelen dan je eerst zou verwachten.

De voordelen van het gebruik van milieuvriendelijk bamboe toiletpapier

– Het is milieuvriendelijk – Bamboe toiletpapier is een veel milieuvriendelijker alternatief voor traditioneel toiletpapier. Traditioneel toiletpapier wordt gemaakt met chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu. Bamboe toiletpapier daarentegen is gemaakt van een natuurlijke vezel die biologisch afbreekbaar en composteerbaar is.

– Het is veiliger voor je huid – Bamboe toiletpapier is van nature antibacterieel, waardoor het een betere optie is om je huid te reinigen en te beschermen tegen infecties dan traditioneel toiletpapier. Hierdoor is bamboe toiletpapier een betere keuze voor mensen met allergieën of een gevoelige huid en huishoudens met jonge kinderen.

– Het is zachter voor jouw huid – Traditioneel toiletpapier is extreem schurend, wat jouw huid kan irriteren en het schoonmaken kan bemoeilijken. Bamboe toiletpapier is minder schurend, dus zachter voor jouw huid en beter om schoon te maken.

– Het gaat langer mee dan traditioneel toiletpapier – Traditioneel toiletpapier breekt zeer snel af, wat betekent dat je bij elke schoonmaakbeurt meer moet gebruiken. Bamboe toiletpapier daarentegen gaat veel langer mee dan traditioneel toiletpapier, waardoor je er minder van gebruikt. Hierdoor is bamboe toiletpapier op de lange termijn veel goedkoper in gebruik.

Is milieuvriendelijk bamboe toiletpapier beter voor het milieu?

Ja – Bamboe toiletpapier is gemaakt van een natuurlijke vezel, waardoor het een veel betere keuze is voor het milieu dan traditioneel toiletpapier. Traditioneel toiletpapier wordt gemaakt met chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu. Bamboe toiletpapier daarentegen is biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor het een veel betere optie is. Bamboe toiletpapier is ook minder schurend dan traditioneel toiletpapier, wat betekent dat het zachter is voor je huid terwijl het effectief reinigt. Dit maakt het een betere keuze voor mensen met allergieën en huishoudens met jonge kinderen. In totaal maakt dit bamboe toiletpapier een veel betere keuze voor het milieu.

Toiletpapier is een noodzaak, maar het is ook het enige dat we elke dag gebruiken dat niet biologisch afbreekbaar is. Met dit in gedachten overwegen veel mensen over te stappen op milieuvriendelijk bamboe toiletpapier. Bamboe toiletpapier is een geweldige keuze voor iedereen die groen wil gaan. Het is biologisch afbreekbaar en composteerbaar, waardoor het een veel betere optie voor het milieu is dan traditioneel toiletpapier. Bamboe toiletpapier is ook vriendelijker voor de huid en goedkoper in gebruik dan traditioneel toiletpapier. Ontdek het team van The Good Roll en kom meer te weten over het bamboe wc papier.