Ondernemend

Meest populaire sporten in Deventer en Nederland

In Deventer en omgeving zijn er veel sporten enorm populair. Zo heeft de stad een plaatselijke voetbalclub die het goed doet, en zijn er veel interessante sportevenementen in de buurt. Vaak komt de populariteit van deze sporten overeen met de rest van Nederland, waar deze ook door talloze fans en belangstellenden gevolgd worden. Daarom is het interessant om te zijn welke sporten er in deze omgeving en de rest van Nederland het meeste worden bekeken en gevolgd.

Welke sporten zijn het meest populair?
De populariteit van de onderstaande sporten kan op een aantal manieren worden opgemerkt. Zo komen de meeste toeschouwers op wedstrijden af, worden deze sporten het meeste op televisie uitgezonden en wordt er op goksites massaal op ingezet. Kijkende naar al deze factoren, is de lijst hieronder een goede indicatie van welke soort sporten in Nederland het beste bekeken worden en het meest populair zijn onder het grote publiek. Daarom zullen er niet heel veel verrassingen tussen zitten, maar dat maakt het zeker niet minder leuk.

Voetbal
Dat voetbal in deze lijst te vinden is zal voor niemand als een verrassing komen. Het is volkssport nummer 1 in Nederland en ook in Deventer volgt men het spel maar al te graag. Bovendien hebben ze met Go Ahead Eagles een plaatselijk voetbalteam wat actief is op het hoogste niveau in Nederland, namelijk in de Eredivisie. Dat zorgt standaard voor veel publiek bij thuiswedstrijden. Daarnaast zijn er verschillende zeer goede spelers en trainers die bij deze club zijn begonnen of er in het verleden hebben gewerkt.

Motorsport
In Nederland hebben motor- en autosport in de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Hoewel er altijd wel een grote groep volgers was voor deze sporten, is dit alleen maar toegenomen sinds er een Nederlander actief is in wat over het algemeen als de hoogste klasse wordt gezien, de formule 1. Niet alleen is Max Verstappen daar actief, hij wint ook nog eens enorm vaak, en is momenteel zelfs de regerend wereldkampioen. En daarmee zal de auto- en motorsport koorts in Nederland voorlopig zeker nog niet gaan liggen.

Wielrennen
Eigenlijk is wielrennen in Nederland altijd al populair geweest. Dit terwijl het zeker niet de sport is waarin we als land het meeste uitblinken. Toch kijken er ieder jaar weer talloze mensen naar de grote rondes zoals de Tour de France, en naar de bekende voorjaarsklassiekers. De laatste jaren groeit het aantal mensen wat dit doet echter alleen maar, mede door de enorm goede prestaties die een groot aantal Nederlandse wielrenners neerzet. Zo werd er voor het eerst sinds tijden een grote ronde gewonnen en worden er eigenlijk ieder jaar wel een paar mooie prijzen gepakt. Kortom, we zijn als Nederland in het wielrennen weer goed vertegenwoordigd, en dat is ook in Deventer en omgeving niet onopgemerkt gebleven.

Tennis
De droogte in het tennis heeft voor Nederland vrij lang geduurd. Er zijn altijd wel veel mensen geweest die het spel hebben gespeeld, en dat is nog steeds zo. Dit alles ondanks het feit dat er al een tijd geen Nederlanders meer aan de top staan in het mondiale tennis. Toch kan hier op korte termijn wel eens verandering in gaan komen. De laatste jaren komt er namelijk langzaamaan weer wat talent door, zowel bij de vrouwen als de mannen. Dit heeft inmiddels al geleid tot een aantal betere prestaties, ook op de grote toernooien. Daardoor kijken veel tennisfans weer uit naar alle evenementen die er op de kalender staan, en krijgt de sport in Nederland de boost die het zeker heeft verdiend.

Schaatsen
Als laatste behandelen we een sport die zeker niet op deze lijst mag ontbreken. Heel veel mensen in Nederland zijn namelijk gek op schaatsen en volgen de sport op de voet, zeker wanneer er grote toernooien zijn zoals de Olympische Spelen. In Deventer en omgeving doet men dit zeker ook, en je hebt hier zelfs een lokale ijsbaan waarop het mogelijk is om te schaatsen, voor iedereen die zelf ook maar al te graag deze sport beoefend. Helaas kan dit niet ieder jaar op natuurijs, en zijn we daarvoor afhankelijk van het weer. Schaatsen op de ijsbaan in Deventer is wat dat betreft een meer dan prima alternatief.