Ondernemend

Meer dan alleen het aanmeten van een passend kunstgebit

Vorig jaar november openden François Nouel en Willemijn Schoonhoven Tandprothetische praktijk de Veluwe aan de Sprengenweg. François heeft het vak van tandprotheticus min of meer met de paplepel ingegeven gekregen. Hij leerde het vak op Aruba, waar hij geboren is en waar zijn ouders een praktijk in tandtechniek runden

Inmiddels is hij 32 jaar en woont hij alweer zijn halve leven in Nederland. In 2017 won hij de Hammond Prijs, als beste leerling klinisch prothese-technicus. Vervolgens studeerde hij verder tot Tandprotheticus. Deze titel is nodig om een eigen praktijk te kunnen openen, contracten aan te kunnen gaan met alle zorgverzekeraars en zelfstandig te kunnen behandelen. Hij koesterde al langer de wens om zijn eigen praktijk te openen en zijn liefde voor de Veluwe bracht hem naar Apeldoorn. Maar niet alleen hem: zijn vriendin Willemijn (26) zette eveneens haar tanden in een eigen praktijk en samen hebben ze nu hun grote droom waargemaakt.

Wie de praktijk binnenkomt, voelt zich meteen thuis op de Veluwe. Praktijkmanager Willemijn houdt niet van witte ruimtes in medische instellingen en heeft de wanden beschilderd met herten, wilde zwijnen en andere fauna en ook flora. Meer van haar werk is te zien op de website decoratieparadijs.nl. Ze is opgegroeid op het platteland en legt als docent biologie haar groene ondernemershart in de praktijk, met oog voor alle patiënten. Op de wc klinken vrolijke vogelgeluiden. Willemijn en François dragen bovendien groene shirts, om ook daarin de link met de natuur om ons heen te leggen.

Angst wegnemen

“Wij willen onze klanten graag op hun gemak stellen. Dat doen we met een onderscheidend concept, niet alleen met onze Veluwesfeer maar ook met een gezellig praatje en kopje koffie. Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk. Wij proberen eventuele angst wat weg te nemen en dat kan alleen met de allerbeste zorg.” Want ja, hoe gezellig het duo het ook maakt in de praktijk, een kunstgebit staat niet snel bovenaan iemands verlanglijstje. Dan is het goed om te weten wat Tandprothetische praktijk de Veluwe voor u kan betekenen. “Wij stellen uw kunstgebit naar uw wensen samen in een fijne omgeving. U kunt bij ons terecht voor uw eerste kunstgebit, een volledig of partiële gebitsprothese, een klikgebit, reparatie, onderhoud en een second opinion.”

Zonder doorverwijzing

“Wanneer u bij ons komt, krijgt u kosteloos een intake. Daarna stellen we een behandelplan op, uitgaande van maximaal vier à vijf behandelingen. Het voordeel van een tandprothetische praktijk is dat u zonder doorverwijzing via een tandarts bij ons terecht kunt. We zijn daarmee erg laagdrempelig. Overigens hebben we een heel goede samenwerking met tandartsen, dat willen we wel graag aanstippen. Wanneer u bij ons onder behandeling komt, krijgt u een duurzame reinigingsset voor uw kunstgebit cadeau.”

 

 

 

 

De openingstijden zijn:
Maandag van 13.00 tot 17.00 uur,
Dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

www.kunstgebitveluwe.nl