Ondernemend

Matz Carwash innoveert met nieuwe snufjes en tweede vestiging

DEVENTER/ZUTPHEN – Terwijl de werkzaamheden aan het Hanzeweg-tracé worden afgerond, stoomt ook Matz Carwash zich klaar voor de toekomst. De populaire wasstraat realiseert momenteel een aantal innovatieve extra’s, zoals een verbeterde velgenreiniging, een vernieuwde entree met intensieve lava-behandeling en daarmee ook een upgrade voor het befaamde Premium VIP-reinigingsprogramma.

Verantwoord ondernemen

Matz maakt hiermee de volgende stap in de missie aangaande duurzaam ondernemen. Het streven is een zo laag mogelijke belasting van het milieu bij het reinigen van auto’s op het hoogst haalbare kwaliteitsniveau. Zo wordt het afvalwater van iedere wassing opgevangen, gefilterd, voor 95% gerecycled en klaar gemaakt voor hergebruik. Bovendien wordt het water initieel uit eigen bron gehaald en op natuurlijke wijze voorbereid. Voor bezoekers van de wasstraat onzichtbaar, maar zeker niet onbelangrijk zijn de 456 zonnepanelen die dit jaar geplaatst zijn. Dankzij deze groene innovaties is het de meest vooruitstrevende en duurzame wasstraat van Oost-Nederland, met vanaf 2018 ook een vestiging in Zutphen. 

Uitbreiding

Volgend jaar zal de succesformule ook Zutphen verrijken. Tot genoegen van de gemeente die dergelijke duurzame initiatieven graag verwelkomt. Het wassen van een auto op straat is immers niet goed voor het milieu. Bovendien voldoet ook de hoogwaardige kwaliteit die constant wordt nagestreefd, aan de behoeften van de inwoners van de gemeente Zutphen. Eind dit jaar begint de bouw van de Matz Carwash aan de Pollaan in Zutphen. Het bedrijf heeft een stuk grond aangekocht dat deel uitmaakte van het BuhrmannUbbens-terrein. Daar verrijst in 2018 een overdekt wascentrum van maar liefst 3000 m². De eerste vestiging van het Deventer bedrijf opende in 2012 haar deuren en werd al gauw razendpopulair. 

Aanwinst

Ondernemer Martin Kniest van Matz Carwash noemt Zutphen een prachtige stad voor een nieuw autowascentrum: “We zitten op een toplocatie vlakbij McDonald’s, Eijerkamp en Noorderhaven, de nieuwe woonbuurt in aanbouw.” De vestiging in Zutphen zal vergelijkbaar zijn met de autowasstraat in Deventer. “Dat betekent naast een vijftig meter lange wasstraat ook 24 overdekte stofzuigerplaatsen, waar gratis gebruik van kan worden gemaakt. Verder gaan we ook in Zutphen zogenoemde VIP-programma’s aanbieden”, aldus Kniest. Met laatstgenoemde refereert de ambitieuze ondernemer aan de professionele reiniging van zowel het interieur als exterieur van autos. Deze geschiedt doorgaans binnen een half uur terwijl de klant ondertussen kan genieten van een kopje koffie in een luxe wachtruimte.

Tendens

Dat het reinigen van auto’s steeds vaker volledig wordt ‘uitbesteed’ is te merken volgens brancheorganisatie Bovag. Naast de aantrekkende economie groeit het aantal wasstraten in Nederland volgens hun woordvoerder. Kniest voegt daar aan toe dat dit met name komt door de verbeterde wastechnieken. Verhalen dat het handmatig wassen van de auto beter is voor de lak dan machinaal wassen zijn volgens hem achterhaald: “We zorgen ervoor dat de auto volledig van zand is ontdaan alvorens het geautomatiseerde wasprogramma begint. Als de auto uit de wasstraat komt gereden is deze ook echt blinkend schoon zonder krasjes” zo ontkracht Kniest andere benamingen als ‘krasstraten’. 

Matz Carwash werkt voor 50% met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en is samen met Het Plein/UWV Zutphen op dit moment de vacatures aan het invullen. In Deventer werkt het bedrijf in dat kader al samen met UWV/Sallcon. Als alles meezit begint de bouw van het nieuwe autowascentrum nog voor de winter. De initiële planning werd de afgelopen jaren door de crisis in de bouw en enorme levertijden op bouwmaterialen behoorlijk vertraagd. Medio juli/augustus volgend jaar hoopt Matz Carwash haar eerste klanten in Zutphen te kunnen ontvangen. De wasstraat zal vanaf dan 7 dagen per week geopend zijn. Meer informatie is te vinden op matzcarwash.nl