Ondernemend

Luxe items om je slaapkamer de ultieme touch te geven

Behoor jij ook tot de categorie mensen die vaak bezig is met het stylen van het huis? Dan staan je zintuigen ongetwijfeld altijd en overal op scherp om inspiratie op te doen. Grijp jij deze winterperiode ook aan om je onder het genot van een goed glas wijn te verdiepen in interieurmagazines, en heb je misschien zelfs een moodboard gemaakt? Mooi! Dan is dit artikel waarin we het restylen van een belangrijke ruimte in huis belichten, precies iets voor jou. Hoewel de aandacht van de meeste huizenbezitters meestal als eerste uitgaat naar de woonkamer, is er nóg een plek in huis die een eigentijdse en sfeervolle look verdient. De slaapkamer is immers ook een vertrek waar je elke dag heel wat uren vertoeft.

Daarom voorzien we je graag van een aantal inspirerende tips om van je slaapkamer een ruimte te maken met een wow-factor die je in alle toonaarden zal omarmen. Daarnaast inspireren we je met de high-end meubels en verlichting zoals een elegante wandlamp en een design fauteuil, die je online kunt shoppen in de prachtige webshop van Berlano.

Rustgevende basis
Wist je dat we maar liefst een derde deel van ons leven slapend doorbrengen? Reden te meer om je slaapkamer een stijlvolle make-over te geven. Veel mensen gebruiken deze ruimte ook om in alle rust een boek te lezen, tv te kijken en om in het weekend te genieten van ontbijt op bed. Herken jij jezelf in deze tendens, dan begrijp je maar al te goed hoe belangrijk het is er een ruimte van te maken waar je ook kunt ontspannen met je ogen open. Iets dat grotendeels bepalend is voor de sfeer, is de kleur die je kiest voor aan de wand. Er ontstaat een rustgevende basis door gebruik te maken van verf en behang in lichte tinten. Door je bed een rijke uitstraling te geven met bedlinnen in een bijpassende, egale tint kun je dit effect nog eens extra versterken. Je maakt het plaatje helemaal compleet met statement accessoires, zoals kunstwerken in mooie lijsten, luxe geurkaarsen en grote kussens gemaakt van weelderige stoffen.

Accentverlichting
Iets dat natuurlijk ook niet in je slaapkamer mag ontbreken, is sfeerverlichting. Diffuus licht of indirect is de beste keuze voor het creëren van fraaie accentverlichting. Het creëren van sfeer met licht gaat het makkelijkste met basisverlichting die dimbaar is. De basisverlichting is aan te vullen met decoratieve lichtobjecten en stijlvolle armaturen op de nachtkastjes. Je slaapkamer krijgt op die manier een rustgevende uitstraling. Het ophangen van een plafondlamp is een van de mooie opties om sfeervol basislicht te creëren. In de collectie van Berlano vind je naast een plafondlamp voor de woonkamer ook prachtige armaturen voor de hal, vide en slaapkamer. De plafondlamp staat ook bekend als plafonnière en is een tijdloos armatuur dat de investering dubbel en dwars waard is. Je kunt kiezen uit allerlei schitterende stijlen, variërend van modern, Art Deco en empire-stijl tot retro.

Relaxen in een luxe fauteuil
Ga je voor de ultieme finishing touch op je slaapkamer? Bij Berlano kun je ook een sublieme fauteuil kopen die je laat wegzakken in zachte kussens. Dit comfortabele meubelstuk helpt je te ontspannen en is ook functioneel. ‘s Avonds kun je er bijvoorbeeld je kleding op neerleggen voordat je naar bed gaat. Met welke verlichting en design fauteuil maak jij van de slaapkamer jouw favoriete ruimte?