Ondernemend

Lege schappen bij Albert Heijn supermarkten in de regio door stakingen.

Foto: Luciano de Graaf/LDGFotografie

Foto: Luciano de Graaf/LDGFotografie

Bij meerdere filialen van de Albert Heijn in onder andere Apeldoorn, Vaassen, Beekbergen en Ugchelen zijn de schappen van zowel de vers- koel afdelingen grotendeels leeg. Opvallend is ook dat de schappen van de wc papier ook leeg raken. 
De lege schappen zijn het gevolg van de stakingen. Het personeel van de distributiecentra’s van Albert Heijn, willen 10% loonsverhoging en betere arbeidsvoorwaarden. Albert Heijn is met hen nog niet tot goede afspraken gekomen waardoor het personeel hun werk nu al twee dagen hebben neergelegd Gisteren, raakten de schappen pas tegen de avond wat leger. Vandaag is de leegte in de winkels beter te zien.
Bij de Albert Heijn aan de Talingweg in Apeldoorn, gaan sommige klanten direct de winkel weer uit bij het zien van de lege schappen, “we gaan wel naar de dekamarkt of de jumbo schat” aldus een van de klanten die de winkel in kwam lopen.  Een andere klant grapt “Wordt de winkel opgekocht ofzo?
Wanneer de winkels weer volledig worden bevoorraad is nog de vraag. De stakers hebben laten weten hen werk neer te leggen totdat Albert Heijn met een beter aanbod komt.