Ondernemend

Laat de landelijke valpreventieweek u motiveren tot actie!

Elk jaar organiseert VeiligheidNL de landelijke Valpreventieweek. In 2022 is de Valpreventieweek van 3 t/m 9 oktober. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie. Ondanks oplopende cijfers over vallen is de boodschap positiever dan ooit: er zijn effectieve valpreventieprogramma’s die steeds meer door gemeente en overheid worden ondersteund.

Het netwerk Samen Gezond in Deventer heeft als ambitie: Deventer is de hoofdstad van positieve gezondheid: de gezondste gemeente met de gelukkigste inwoners. Een van de projecten is “Valpreventie in de wijk” en we hopen hiermee 65-plussers warm te maken voor het volgen van een cursus of om het valrisico te laten beoordelen. In deze valpreventieweek vragen we uw aandacht voor het programma TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel) dat dit najaar van start gaat.

TOM heeft als doel om de kans op vallen bij ouderen te verlagen. Hard nodig, want vallen blijkt een van de grootste problemen en risico’s voor 65-plussers. Door de juiste kracht- en balansoefeningen te doen en door goed te eten, kan je de kans op een val verlagen en daarmee je zelfstandigheid behouden of zelfs vergroten. Juist hier zet het programma TOM op in. Neem daarom deze unieke kans aan, laat u informeren en doe mee!

TOM biedt 65-plussers een totaalpakket aan ondersteuning en voorlichting om de kans op een val te verkleinen, en zo de zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten. Het programma loopt van 21 november 2022 t/m 6 maart 2023. De ondersteuning wordt gegeven door diëtisten, fysiotherapeuten van Carinova en Groepspraktijk Fysiotherapie Deventer. In een vast groepje van maximaal 12 personen volgen de 65-plussers een beweeg- en balanstraining en krijgen zij voedingsadvies. Niet alleen gezond, maar ook erg gezellig.

Deelname aan TOM kost 215 euro, maar wat u zelf betaalt is afhankelijk van uw verzekering. Laat u niet weerhouden om naar de gratis en vrijblijvende informatiebijeenkomst te komen op 27 oktober, 14.30 – 16.00 uur, in Hof van Salland, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. Geïnteresseerden van 65 jaar en ouder, die wonen in Deventer of dicht hierbij kunnen zich tot 20 oktober hiervoor aanmelden via valpreventiedeventer@carinova.nl of bellen met 0900 8662 (klantenservice van Carinova).