Ondernemend

Kun je geld lenen zonder BKR toetsing?

Als je geld wilt lenen, dan kom je eigenlijk niet om een BKR toetsing heen. Stichting Bureau Krediet Registratie houdt bij welke leningen je hebt afgesloten en of je op tijd aflost en de rente betaalt. Deze informatie is belangrijk voor de kredietverstrekker, want zij wil natuurlijk weten of je het geleende geld wel terug kunt betalen. Toch is er een manier om geld te lenen en de BKR te omzeilen, namelijk door een minilening aan te gaan!

Wat is een minilening?
Dankzij een minilening (soms ook flitskrediet of flitslening genoemd) kun je snel geld lenen. Het is vooral bedoeld als je bijvoorbeeld een maand zonder salaris zit, maar toch allerlei rekeningen moet blijven betalen. Ook komt een minilening van pas als je onverwachts kosten moet maken en geen extra geld achter de hand hebt. Bij een minilening gaat het vaak om relatief lage bedragen: je kunt vanaf € 100 lenen en het maximale leenbedrag ligt meestal rond de € 2.500.

Hoe je geld kunt lenen zonder BKR toetsing
Het voordeel van een minilening is dus dat er geen BKR toetsing aan te pas komt. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor degenen die reeds een openstaande schuld of negatieve BKR registratie hebben. Geld lenen zonder BKR via een minilening gaat snel en makkelijk online:

Stap 1: Kies het leenbedrag
De eerste stap is het leenbedrag bepalen. Zoals eerder gezegd, kun je bij minileningen meestal tussen de € 100 en € 2.500 lenen, afhankelijk van de kredietverstrekker.

Stap 2: Kies de looptijd
De tweede stap is de looptijd kiezen. Bij minileningen ligt de looptijd vaak tussen de 14 en 60 dagen. Verhoog je het leenbedrag, dan verschuift de looptijd automatisch mee naar een langere looptijd, maar hier kun je nog van af wijken. Als je bijvoorbeeld zeker weet dat je de volgende maand weer geld binnen krijgt, dan kun je zelf bepalen dat de looptijd zo kort mogelijk wordt.

Stap 3: Gegevens invullen & ID controle
Bij de derde stap vul je je gegevens in en krijg je een overzicht te zien van jouw minilening. Hier staat dus in hoe hoog het te lenen bedrag is, de gekozen looptijd, het rentepercentage, de te betalen rente in euro’s en de totale schuld die je aan het einde van de looptijd hebt. Kloppen de gegevens? Dan moet je je identiteit bevestigen door een foto of scan van je ID-bewijs te uploaden.

Stap 4: Goedkeuring & accepteren offerte
Nadat de gegevens verstuurd zijn, duurt het maximaal 48 uur tot je een goedkeuring krijgt. Let echter op: de lening gaat dan nog niet meteen in, want je krijgt eerst nog een offerte naar je toe gemaild, ter laatste controle en bevestiging van je aanvraag. Druk je op akkoord, dan ontvang je het geld.