Ondernemend

Kozijnen krijgen steeds meer designfunctie

Al zo’n dertig jaar zijn Rob Hannink en Jochem Boxman goede vrienden. Die vriendschap leidde er toe dat ze samen rond 1997 gingen folderen voor de toenmalige Deventer vestiging van Belisol. Tien jaar later waren ze zelf eigenaren van een Belisol-filiaal. Niet gek voor twee jeugdvrienden uit Olst. Ze zijn begonnen in Apeldoorn-Noord, maar sinds 2009 zijn ze gehuisvest in een ruim pand aan de Lange Amerikaweg 71-B, waar ze een toonaangevend bedrijf hebben opgebouwd, gespecialiseerd in kozijnen, deuren en schuifpuien.

De kozijnen zijn verkrijgbaar in kunststof, hout en het steeds meer aan populariteit winnende aluminium. “Net als kunststof is aluminium onderhoudsvrij, maar het is ook nog eens steviger en stabieler. Vooral zwart aluminium is erg in trek, zeker ook voor een uitbouw in een woning waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van een schuifpui. Kozijnen waren vroeger vooral functioneel, tegenwoordig is het ook design. Onze klanten willen niet zelden hun woning een metamorfose geven en van top tot teen voorzien van hetzelfde type kozijnen.”

De kunststof en aluminium kozijnen van Belisol Apeldoorn hebben drie belangrijke voordelen: 1. Ze zijn onderhoudsarm; 2. Ze zijn extra warmte- en geluidsisolerend; 3. Ze zijn enorm veilig, door het kwalitatieve hang- en sluitwerk. Door de aanschaf van een kunststof of aluminium kozijn bespaart men bovendien op de energie- en onderhoudsrekening.

In 2009, toen ons land nog volop in een economische recessie verkeerde, betrokken Rob en Jochem hun huidige showroom. Een A-locatie, zonder meer. “De afgelopen dertien jaar hebben we steeds stabiele stappen voorwaarts gezet en inmiddels zijn hier alweer veertien mensen werkzaam. Het succes is als een rollende sneeuwbal, met steeds weer een nieuw stukje dat aankleeft. Momenteel worden in Apeldoorn en omgeving dagelijks op vier tot vijf locaties woningen verfraaid met Belisol kozijnen.”

Maar ook voor Belisol Apeldoorn heeft het coronavirus gevolgen gehad, al was dit meer op organisatorisch vlak. “Het is nu niet mogelijk om zonder afspraak onze showroom te bezoeken. Voor de veiligheid van onze klanten en ook voor ons is één klant – of meer uit één huishouden – op afspraak welkom. Daarvoor plannen we een tijdsblok van twee uur in, zodat die klant ook alle aandacht krijgt.”

Dat Belisol op het gebied van kozijnen, deuren en schuifpuien een begrip in ons land is, blijkt ook uit de medewerking aan populaire televisieprogramma’s als Uitstel van executie en Kopen zonder kijken. Maar dat niet alleen: de positieve reviews van klanten zijn eveneens stevige aanbevelingen. “De score van 9+ in klanttevredenheid toont aan dat we op de goede weg zijn”, knikken de mannen met gepaste trots.

Belisol Apeldoorn nodigt ook nieuwe belangstellenden graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek. “Bent u onze volgende tevreden klant? U kunt direct een brochure aanvragen. We kijken uit naar uw bezoek. Samen met u ontwikkelen we een persoonlijk adviesplan. U bent van harte welkom!”

 

 

 

 

Belisol Apeldoorn
Lange Amerikaweg 71-B
7332 BP Apeldoorn
T  055-3603023
W  www.belisol.nl