Ondernemend

Kindernet Kinderdagverblijven, warm, kleinschalig, flexibel en altijd dichtbij

“Kindernet wil de best mogelijke zorg bieden aan de kinderen die ons zijn toevertrouwd”, zeggen de managers van Kindernet: Esther Kappert en Margo van Boven. Voor hen is dat verantwoorde en professionele kinderopvang waarin ieder kind zich veilig voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Want ieder kind heeft unieke talenten en die willen zij stimuleren en de ruimte geven. Dat kan wat hen betreft alleen als er een liefdevol, warm en veilig pedagogisch klimaat is. En met verschillende locaties, hun visie op ontwikkeling, kwaliteit en maatwerk zijn ze onderscheidend in de wereld van kinderdagverblijven.

Waarom is Kindernet zo speciaal? “Maatwerk, voor kinderen en ouders”, zeggen Margo en Esther tegelijk. “Zoals gezegd, ieder kind is uniek en dat geldt ook voor de thuissituatie, daar sluiten we zoveel mogelijk op aan. Fijn voor de kinderen, omdat we hun eigen ontwikkeling stimuleren. En door bijvoorbeeld een professioneel ‘kindvolgsysteem’ en een vaste volgleidster hebben we daar zicht op. Voor ouders is het fijn omdat wij hen ontzorgen en aanvullen. Geruststellend als zij werken, want juist dan willen ze verzekerd zijn dat hun kind op de juiste plek is, toch?” zegt Esther. Margo vult aan dat maatwerk ook geldt voor het flexibele aanbod dat mogelijk is op wisselende dagen en op heel korte termijn: “Op de locatie EigenWijs in Colmschate kunnen ouders zelfs al gebruik maken van een tijdsblok van 2 uur aaneengesloten opvang. Daarnaast bieden we op verzoek en bij voldoende belangstelling opvang in de avonduren en weekenden aan. Dit alles is uniek, maar fijn voor ondernemers en ouders met onregelmatige werktijden.” 

Kindernet heeft dus verschillende locaties. Esther: “Dat klopt, bijvoorbeeld in Zutphen, Warnsveld, Deventer en Doetinchem. Allemaal met hun eigen kleinschalige unieke sfeer, maar vanuit dezelfde visie dat we als kinderopvang een verlengstuk willen zijn van de thuissituatie. Een huisbezoek hoort daar dan bij, je bouwt zo een echte relatie op en kunt nog beter aansluiten op elkaar. Het welbevinden van het kind staat namelijk centraal.” Margo: “Vanuit de visie van spelend leren en ontdekken, bieden wij diverse activiteiten aan op het gebied van kunst, cultuur, muziek en natuur. Het samen ontdekken in de eigen moestuin op de locatie hoe alles groeit en bloeit. Dat is van grote meerwaarde. Bij locatie De Kaboutertuin bezoeken we regelmatig de kinderboerderij. Lekker zorgen voor de dieren. En bij De Binnentuin aan de Goozsenstraat 3 in Deventer beschikken we bijvoorbeeld over een mooie groene binnenplaats waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ontdekken.” 

Al met al zijn de aangesloten kinderdagverblijven van Kindernet uniek in hun visie en werkwijze, wat voor Esther en Margo vanzelfsprekend is: “Weet je, zegt Margo, “als je met kinderen werkt, moet je dat doen vanuit een eenduidige visie. Want hun welbevinden staat voorop. Wat ons zeker ook uniek maakt, is de kleinschaligheid en de aansluiting bij de thuissituatie. We zijn als het ware mede-opvoeder in het gezin en dat is ook wat iedere pedagogisch medewerker laat zien aan ouders en kinderen. Verder zoeken we daar waar het kan de samenwerking met ouderen bij activiteiten als bewegen, muziek maken en komt er regelmatig een voorleesoma langs. De kinderen en ouderen genieten ervan.” Esther wijst nog op de award Beste Kinderopvang: “Dat ouders dit ook zo ervaren blijkt uit het feit dat Kindernet werd genomineerd voor de award ‘Beste Kinderopvang’ in 2018. We werden tweede. Dat is zo’n mooie bevestiging voor ons, want wij staan voor wat we doen. Daarom was dit voor ons een echte kers op de taart!” 

Kindernet biedt naast de gewone kinderopvang, ook Peuterspelen en Vroeg Voorschoolse Educatie en ook op tal van locaties Voorschoolse en Buitenschoolse opvang aan waarbij overal wordt gekeken naar maatwerk.

 

De Kaboutertuin/de Stadstuin
Coehoornsingel 3, Zutphen
BSO Hanzepark
Fanny Blankers-Koenweg 8, Zutphen
0575-533800
www.kdvkindernet.nl 

De Binnentuin
H.G. Gooszenstraat 3, Deventer,
EigenWijs
Bloemendalsweg 1b, Colmschate
BSO Rivierenwijk
Zaanstraat 1, Deventer
0575-533800
www.kdvkindernet.nl