Ondernemend

Juni in de Stedendriehoek

De Stedendriehoek is een gebied in Nederland dat bestaat uit Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Het gebied is gelegen in het hart van Nederland en trekt jaarlijks talloze toeristen. Dat is ook niet gek, want het gebied heeft een rijke geschiedenis, levendige cultuur en veel bijzondere bezienswaardigheden. Of je opzoek bent naar avontuur, een dosis culturele verrijking of gewoon wat ontspanning tussen de landschappen: je vindt het in de Stedendriehoek. En er bruist hier van de toffe evenementen! We nemen je mee in alles wat er te doen is in de Stedendriehoek de maand juni.

Apeldoorn

Apeldoorn Dinner Train

Op vrijdag 2 juni kun je tussen 17:00 tot 19:00 plaats nemen aan boord van de Dinner Train. Het idee is simpel: je stapt aan boord van de trein en krijgt onderweg een heerlijk diner geserveerd! Het is écht een uitje dat van begin tot eind verrast. Reserveer wel vooraf even een plekje.

Rommelmarkten

In juni zijn er verschillende rommelmarkten te vinden in de omgeving van Apeldoorn. Zo is op vrijdag 9 juni een braderie in het Winkelcentrum. En op zaterdag 10 juni vindt de jaarlijkse Waterlooppleinmarkt in Bronkerk Ugchelen plaats. Talloze kramen vol zorgvuldig gesorteerde tweedehands spullen! Je kunt vervolgens door naar de Culturele Pleinmarkt in en rondom Theater Opheus.

Drakenbootfestival

Van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni vindt het Drakenbootfestival plaats in het Zwitsalpark. Tijdens dit festival vinden er drakenbootraces plaats, zijn er foodtrucks te vinden én kun je op vrijdagavond genieten van een festival met artiesten.

Bekijk voor je bezoek aan Apeldoorn de volledige agenda.

Deventer

Veur de Bakker

Op 2 en 3 juni vindt op de Brink in Bathmen het festival Veur de Bakker plaats. Er is zullen 25 acts te zien zijn, waaronder Kabaal, een muziekband uit Bathmen. De entree is gratis!

Markt op de Brink

Iedere vrijdag en zaterdag is er van 08:00 tot 13:00 markt op de Brink in Deventer. De markt heeft verschillende kramen met eetgelegenheden, bloemenkramen en nog veel meer.

Muzikale Hanzestad Deventer

Op zondag 18 juni wordt het Worpplantsoen gevuld met muziek. Deze middag komen onder andere de Deventer Hanzezangers en de Hanzestadband op treden.

Bekijk voor je bezoek aan Deventer de volledige agenda.

Zutphen

Festilake Festival

Op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni vindt het Festilake festival plaats. Tijdens dit festival geniet je met vrienden en familie van muziek en gezelligheid, langs het water van het Bronsbergenmeer! Vooraf moet je wel even een ticket kopen.

Drogenap Hanze Experience

Op de Drogenapstoren ontdek je op 24 en 25 juni het verhaal van ‘Albert op de Korenmarkt’ met beeld en geluid! Onder de toren kun je genieten van een bourgondisch diner door chefkok RInaldo van Berlo en zijn team.

Muziek in de stad

Op zondag 25 juni is het koopzondag in Zupthen! En deze keer is het een bijzondere dag. Je kunt namelijk genieten van muziek in de stad tijdens het winkelen. Artiesten vind je in de Beukerstraat, Korte Hofstraat en op de Houtmarkt.

Bekijk voor je bezoek aan Zutphen de volledige agenda.

Kortom: genoeg te doen in de Stedendriehoek in juni! Voor ieder wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, muziek of gewoon wilt genieten van het zomerse weer. En laat het nou ook een maand zijn met een fijne temperatuur. Vergeet niet het laatste nieuws van de Stedendriehoek te checken. Een weekendje weg? Huur dan een vakantiehuisje. Er zijn genoeg opties!