Ondernemend

Hofleverancier Koops bedden maakt dromen waar

De filosofie van Koops bedden is de solide basis van het succes dat het bedrijf al méér dan 180 jaar oogst.  “Bij ons is de klant toonaangevend. Hun wensen staan centraal en wij vullen dat aan met deskundig advies over gezond en goed slapen”, vat Ente Bosma het in een notendop samen.

Ente behoort tot de tweede generatie. Vader Pieter Bosma nam in 1991 Koops bedden over en zoon Ente Bosma junior is de huidige eigenaar. Allen hangen dezelfde filosofie aan die uiteindelijk leidde tot een eigen collectie: de royal koops collectie. Ente: “De royal koops collectie is een uitvloeisel van onze behoefte om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van onze klanten. Wanneer men bij ons komt met klachten en of tips om onze collectie nog meer te verbeteren, anticiperen wij daarop. In het verleden constateerden wij dat de filosofie van de leverancier meer naar binnen gericht was dan op het comfort van de klant. Dat zette ons aan om met succes een eigen lijn in de markt te zetten.”

Meer keuze

De royal koops collectie is sinds kort vernieuwd: de boxsprings zijn niet alleen qua slaapcomfort geoptimaliseerd, ook is er sprake van meer keuze in de stoffen, de pootjes en de hoofdborden. “Wij hebben naar aanleiding van gesprekken met onze klanten de toppers op de bedden dikker gemaakt en de hoezen minder warm. We blijven verbeteren want wij willen in de toekomst ook de kwaliteit bieden waar wij al jaren garant voor staan.”

Toekomst

Het familiebedrijf heeft duurzaamheid hoog in haar vaandel. “Wij kiezen bewust voor de langere termijn. Wij willen er over veertig jaar nog zijn,  daarom nemen wij bij onze klanten alle matrassen en oude spullen retour. Het afvoeren is full service en altijd zonder kosten. De honderden matrassen die we jaarlijks terugnemen, worden voor het grootste deel verwerkt bij een recyclebedrijf in Lelystad. Diverse onderdelen worden aangewend voor hergebruik zoals de stalen veren. Ook plastic en karton vinden hun weg in het recycleproces.”

Kwaliteit en beleving

De prachtige locatie aan de snelweg, met parkeergelegenheid voor de deur, heeft een oppervlak van 2000 vierkante meter waar slapen centraal staat. Kosten nog moeite zijn gespaard om de klant een optimale beleving te bieden op het gebied van slapen. “Daarom werken wij, met uitzondering van Auping en Tempur, niet met grote merken. Wij willen flexibel zijn om in te spelen op de behoefte zoals wij die voelen. Dit weerspiegelt zich in onze twee eigen collecties: de Royal Koops collectie en de Sleep & Dream collectie. Het comfort, de stoffen en de modellen hebben wij zélf bepaald.” De drang tot vernieuwing, duurzaamheid en het leveren van topkwaliteit vragen om meer ruimte: Koops Bedden breidt binnenkort uit met 800 vierkante meter.

koopsbedden-zw Openingstijden
Maandag 13.30 – 17.30 uur
Dinsdag t/m donderdag 09.30 – 17.30 uur
Vrijdag 09.30 – 21.00 uur
Zaterdag 09.30 – 17.00 uur

 

 

Rondweg 72
8091 XK Wezep
G 038 – 376 1212
l info@koopsbedden.nl
U www.koopsbedden.n