Ondernemend

Hoe verminder ik risico’s & maak het meest winst?

Handelen/investeren in gelijk wat heeft een bepaald risico. En ook crypto is hier niet immuun voor. Maar er zijn altijd manieren om deze zo klein mogelijk te maken, dit onderscheid de slechte crypto investeerders en de goede. In het Engels noemen we dit “Risk management”  Wij leggen je wat manieren uit hoe dat kan.

Een “Stoploss” op de investering
Op vele investering platformen online kan je een “Stoploss” plaatsen deze houd in; jij verteld de computer als de prijs van deze munt of aandeel zakt onder x prijs dan verkoopt ie automatisch dat aandeel en zorgt ervoor dat je dat als de prijs verder zakt dat je verlies bereikt hebt. Lees meer hier.

Diversiteit verdeling
Dit is een simpel principe dat je kan toepassen op veel aspecten van investeringen. Kortom, dit betekend om niet volledige kapitaal in investering te gooien, spreiden dus. Stel Jantje heeft 1000 EUR dan investeer 333 EUR in Crypto, 333 in “veilige” aandelen en 333 EUR in een andere investering, bv eigen bedrijf starten. Op deze manier vermijd je dat als 1 of 2 investeringen het slecht doen dat je ook mee de put in gaat. Dit is een gouden oude investingerings tip die vaak over het hoofd gezien wordt.

 

 

 

 

 

Opgelet van transactiekosten!
Misschien denk je dat transactiekosten toch maar kleine kost zijn en dat je er je geen zorgen hoeft over te maken, maar als je een actieve belegger bent eeten transactiekosten weg aan je winst.  0.5% Transactie kost op een 100.000 Eur belegging is maar liefst  500 eur! Dus bekijk altijd goed de kosten en “fees”. Als je echt geen idee hebt waar te starten raden we aan bitcoin pro te kijken.

 

 

 

 

 

 

Volg niet de trends!
Trends volgen kan héél soms heel goed uitpakken maar 9/10 keer pakt het slecht uit, heel erg slecht.. Ken je de cryptomunt “dogecoin” ? Dat muntje met een hond als foto? Wel, deze was een trend om in te kopen en iedereen kocht deze in, in de hoop op zogenaamd “dogecoin miljonairs” te worden. Ik denk dat je al weet wat er nu volgt.. De munt heeft volledig naar beneden gecrasht en praktisch iedereen verloor hun hard verdiende centjes.

Hetzelfde gebeurde met een munt genaamd “Squid Game Coin” maar in dit geval was het nog erger… Iedereen die geïnvesteerd had in die Crypto munt verloor hun investering binnen enkele weken tijd en de maker van de munt ging met de winst gaan lopen.. Dit noemen we ook wel een “rugpull” in de crypto markt.

Dus ik kan het niet genoeg stressen om je eigen research te doen. De enige tijden een trend volgen werkt is wanneer er een nieuwsbericht is of iets van de media die de prijs van de Munt/ Aandeel omhoog katapulteert.

 

Volg de prijzen op en wees op je hoede voor nieuwe projecten

 

 

 

 

 

 

Oke, hier bedoelen we niet om elke vastgekleefd aan je scherm te hangen maar wees ook niet een investeerder die denk dat het allemaal vanzelf komt. Er is een verschil tussen een investeerder die op een langdurige basis investeert of een naive investeerder die denk dat het geld binnen zal stromen.

Soms is een aandeel of te wel overgewaardeerd of ongewaardeerd dit betekend kort, jij denkt en gelooft dat het project/munt/aandeel meer waard is dan de prijs.

Stel ik zie Bitcoin staan aan 45 000 USD maar denk dat bitcoin eigenlijk 85 000 USD waard is dan is deze ondergewaardeerd en koop ik best wat meer Bitcoin en krijg je als het ware wat “korting” op je investering en pluk je daar later de vruchten van.