Ondernemend

Hoe research ik een munt of een project?

Wij zeggen het soms te veel, maar altijd om goede research te doen voor je een nieuwe munt koopt of project.

Dus een voor je munt koopt hoe research ik deze? Hoe weet ik dat dit een vertrouwbaar project is of Munt om mijn geld in te stoppen. Wij geven je wat tips hoe je dat doet.

Start met de “whitepaper” van een project
Elke munt die je kan aankopen of project die op de blockchain staat heeft een document genaamd de “whitepaper” dit is een soort van inleiding en korte beschrijving van die munt/project. Hieronder kan je de whitepaper van Bitcoin downloaden : Klik hier voor de officiële whitepaper van Bitcoin. (PDF)

Elke munt heeft dus zo een document al dan niet vertaald naar het nederlands. Als je deze dus gelezen hebt heb een concreet idee van hoe deze te werkt gaat en het idee achter de munt. Meestal met een whitepaper alleen ben je niet veel, dit geeft je een vaag idee maar is geen indicatie voor het kopen van een munt of niet.

De cijfers!
Bekijk de cijfers van de munt of project. Dit geeft je al een goed idee of je hier je geld wilt in stoppen of niet.

Je eerste stop zou deze site moeten zijn: https://coinmarketcap.com/nl/

Op deze site krijg je al de cijfers en rapporten van een munt of project terug, dit kan een goed idee geven of je hier in wilt investeren. Ook een site zoals bitcoin profit staat bekend voor transparantie en gemakkelijk in gebruik.

Wees op je hoede voor oplichting!
Als iets te mooi om waard te zijn dan is dat het ook! Als sommige projecten of munten je super rente beloven zou wat sceptisch moeten zijn. Let wel op er zijn heel veel mensen die erg veel rente uit bitcoin of ander munten halen omdat zij erg geleerd zijn in de markt en weten elk kneepje van het vak. Dus niet alles is perse een oplichting maar kijk toch met een kritische blik naar zn projecten.

 

 

 

 

 

 

 

Duik de forums in!
Op een site zoals “reddit” zijn er heel erg veel mensen die nieuwe projecten of nieuwe punten bespreken en kritisch bekijken en ideen uitwisselen. Een plaats zoals reddit is erg goed om een idee te krijgen of het een goed idee is om te investeren, opnieuw let wel op voor oplichters omdat soms kleine forums op reddit proberen een munt op te “hypen” ze maken mensen wijs van “koop nu deze munt!!” dat is wat het nadeel van reddit alles en iedereen kan een subforum starten op Reddit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is de impact van dit project op het milieu?
Het minen van bitcoins vergt veel energie en veel van die energie komt uit landen als China, waar die veelal wordt opgewekt uit de verbranding van steenkool. Net om die reden besloot Tesla geen betalingen in de munt meer toe te staan. ‘Ik begrijp de bezorgdheid over het energieverbruik zeker’, repliceert Spaas. ‘Maar er komt verandering aan. Het is perfect mogelijk de oorsprong van de bitcoins te traceren via de blockchain. Als miners bekendmaken waar ze zitten, kunnen mensen ervoor kiezen bitcoins te kopen van delvers die bijvoorbeeld naast een stuwdam zitten. Mogelijk krijgen we binnenkort twee soorten bitcoins: een groene, die noteert met een premie, en een niet-groene. Maar misschien komt het niet zover.’

Conclusie:
Lang verhaal kort, alles wat je zelf doet doe je beter. Maar om wat meer seriuees een antwoord te geven, doe je eigen research, kopieer niemand of geloof in hun complexe marketing taal. Het beste advies is nog altijd:

“Als het te mooi is om waar te zijn dan is dat ook zo”