Ondernemend

Hoe helpt een lening met de groei van je onderneming?

Bijna iedere ondernemer vindt het belangrijk dat zijn onderneming groeit. Hoe groter het bedrijf wordt hoe meer er omgezet kan worden. Sommige bedrijven groeien zonder al te veel inspanning, maar voor andere is dat een stuk moeilijker. Door het doen van investeringen zorg je ervoor dat je onderneming groeit. Het doen van investeringen kost natuurlijk geld en de meeste ondernemer gebruiken hiervoor eigen vermogen. Eigen vermogen is een van de goedkoopste manieren voor het financieren van een investering. Heb je niet genoeg eigen vermogen? Zakelijke financiering bij Floryn kan je uit de brand helpen door het verstrekken van een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Maar hoe helpt een lening bij de groei van een onderneming? In dit artikel gaan we dat uitgebreid uitleggen zodat je er meer over te weten komt.

Investeer in de uitbreiding van je bedrijf
Een van de beste manieren waarop je een bedrijf kunt laten groeien is door het investeren in een uitbreiding. Heb je al een website? Je kunt met een website op het internet een nieuwe doelgroep aantrekken. Het laten maken van een professionele website kan duizenden euro’s kosten, maar is wel van een groot belang. Het is namelijk je online visitekaartje en deze moet er perfect uitzien. Doordat je een professionele website hebt, kun je de potentiële klanten eventueel overhalen. Meer klanten betekent meer omzet en je kunt hierdoor flink groeien met je onderneming. Heb je geen duizenden euro’s voor het laten maken van een professionele website? Geen probleem, je kunt voor een eenmalige investering een zakelijke lening aanvragen. Het aanvragen van een zakelijke lening is ideaal voor het doen van een grote investering. De rente staat vast gedurende de looptijd tot maximaal 5 jaar, zo weet je precies waar je aan toe bent. Je kunt de looptijd zelf bepalen en precies laten aansluiten op je wensen en behoefte.

Nieuw voertuig kopen
Voor veel bedrijven is een voertuig van groot belang voor de werkzaamheden. Heb je toevallig een schildersbedrijf? Je hebt dan een bedrijfsauto nodig waarmee je materialen en gereedschappen kunt vervoeren. Vooral als startende ondernemer kan het aanschaffen van een bedrijfsauto onmogelijk zijn. Je hebt de bedrijfsauto wel nodig en daarom is geld lenen voor jouw bedrijf voor de bedrijfsauto verstandig. Kom je in de knoei met debiteuren? Vervelend, want je wilt natuurlijk op tijd je geld ontvangen van openstaande facturen. Daarnaast kan het zijn dat je inkopen wilt doen en dat de benzine van de auto moet worden betaald. Je kunt in dit geval een zakelijk krediet afsluiten, zodat je de liquide middelen kunt opvullen. Je bent op deze manier niet meer afhankelijk van de debiteuren en dat is natuurlijk fijn.

Lening aanvragen
Heb je interesse gekregen in het aanvragen van een lening? Kijk vooraf goed naar de financiële middelen die je mist en controleer of je voldoet aan de voorwaarde van de verstrekker. De verstrekker heeft bepaalde documenten van je onderneming nodig om te kunnen bepalen of de lening verstrekt wordt.